Un llibre «bomba»

‘Venganza’ o com escorxar Meghan Markle en 440 pàgines

Es publica en espanyol la biografia no autoritzada de Tom Bower sobre la duquessa de Sussex, en la qual dona veu a les seves «víctimes»: pare, germans, amigues, primer marit, nòvios i empleats de Buckingham

‘Venganza’ o com escorxar Meghan Markle en 440 pàgines
  • Multimèdia | Escàndols reials: tots els embolics de les monarquies

6
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Estem acostumats a conèixer al minut les aventures de la parella més polèmica de tota la reialesa europea, el príncep Enric i la seva dona, Meghan Markle. Són, per mèrits propis, els més escandalosos de tots els «cosins reials», tant abans com després de fugir del Regne Unit i establir-se a la mansió de 14 milions de Montecito (Califòrnia), on avui viuen amb els seus fills, Archie i Lilibet. Ens han explicat les seves vides a Spotify, en una sèrie a Netflix, conferències, revistes, contes, Instagram i en una incendiària entrevista amb Oprah Winfrey en un bucòlic jardí... on van bolcar la seva ira contra la casa reial britànica, per «racista», i contra l’assetjament dels diaris.

Però aquesta només és la versió dels ducs de Sussex, ara impugnada punt per punt Tom Bower, el prestigiós autor d’altres biografies famoses, com la de Tony Blair i Boris Johnson, però també de Carles III, i que ha escrit obres de protagonistes controvertits, com el magnat Richard Branson, que han intentat evitar, inútilment, que veiessin la llum.

‘Venganza: Meghan, Harry y la guerra de los Windsor’, la sorprenent història d’amor, traïció, secrets i revenja que hi ha darrere d’aquesta parella, es publica ara en castellà a Indicios després d’haver aconseguir el número 1 de la llista de ‘best-sellers’ del ‘Sunday Times’ i ser definida pels diaris com «una bomba» quan es va publicar en anglès al juliol.

«Activista fracassada»

Notícies relacionades

Acudint a desenes de fonts, o «víctimes», com les defineix el periodista, de 75 anys, sorgeix el retrat de més 400 pàgines d’«una Meghan Markle que va passar de ser una actriu menor i una activista fracassada a ser una dona prou poderosa per obrir una bretxa dins de la família reial britànica».

De les 25 obres que ha escrit, Bower assegura que aquesta «destaca pel nombre de persones que em van demanar no ser anomenades». Temor d’enfrontar-se a una dona «explosiva», «impredictible», «manipuladora», «narcisista» i «calculadora» que després del ‘Megxit’ «ja no s’ha de recordar de creuar les cames a l’asseure’s», assenyala l’autor. No han tingut pèls a la llengua, en canvi, molts altres, com el pare de l’homenatjada, Thomas Markle, que la va criar, li va pagar els estudis i li va obrir les portes de tots els sets de l’ABC però ella ho va repudiar; ni la seva ex millor amiga i dama d’honor al seu primer casament, Nikki Priddy; ni el seu primer marit, Trevor Engelson; ni el personal de Buckingham que va conèixer les seves maneres de tirana.

‘The Rules’, manual d’interessada

Nikki Priddy, la seva màxima confident fins que Markle es va emparentar amb l’‘star system’ de Hollywood i de la reialesa, explica que amb 13 anys Meghan es va aprendre de memòria passatges sencers de ‘The Rules’, un manual per «caçar i controlar» l’«home correcte», sobretot si és ric i poderós. El volum seguia a la seva tauleta de nit mentre va estudiar a la Universitat de Chicago.

‘Suits’, ‘The Tig’ i una boda

Després de trobar un productor de cine «amb bons contactes», Trevor Engelson, es va instal·lar a casa seva del West Hollywood i va acceptar casar-se amb ell en una boda de ritu jueu a Jamaica, el 2011. Després de ser rebutjada en nombrosos càstings, ja que «no tenia carisma» ni «màgia a la pantalla», va aconseguir el seu màxim paper amb la sèrie ‘Suits’, que es gravava a Toronto. Allà va oblidar el seu marit, li va tornar l’anell de casada a través de FedEx i es va dedicar a copiar altres famoses, com Emma Watson, que despuntaven com ‘influencers’ amb causa. Va obrir una pàgina de vida i estil, ‘The Tig’, «es va construir un perfil d’estrella» i va aconseguir que li presentessin Ivanka Trump.

La captura

Tot i que li va dir a Oprah que va buscar qui era el príncep Enric a Google quan van quedar per la seva primera cita a cegues, Bower relata el viatge a Europa de Meghan amb la família de la seva amiga Priddy el 1996 i les seves fotos davant de Buckingham. Un any després, totes dues van plorar mentre miraven a la tele Enric i Guillem pel funeral de Diana. Molt després, el 2016, va acudir a Wimbledon per buscar Violet von Westenholz, filla d’uns amics íntims de Carles d’Anglaterra. Ella va ser qui li va concertar una cita per prendre una copa amb el príncep. «Com que havia investigat acuradament la vida d’Enric, Meghan sabia exactament com fer-lo sentir estimat i apreciat». Ella llavors encara vivia amb el seu nòvio, el xef Cory Vitiello.

El conte de Procter & Gamble

Quan va transcendir el seu festeig va aconseguir el que tot aspirant a Hollywood somia: ser portada de ‘Vanity Fair’. Meghan va aprofitar l’autopromoció per incidir en el seu perfil activista des de petita: el famós «conte» de Procter & Gamble. Però ‘Vanity Fair’ no va publicar aquella història perquè no va poder verificar-la. «Les dones de tot Amèrica lluiten contra les olles i paelles greixoses», deia l’espot d’un dels seus detergents. Indignada, amb 11 anys va escriure ‘¿Per què no els homes?’ en una carta al president de la companyia i a la primera dama Hillary Clinton. Ningú li va respondre, però el seu pare, que tenia contactes televisius, va aconseguir que la història i Meghan ocupessin un reportatge del canal Nickelodeon. Tot i que sabia que no havien llegit la seva carta, Thomas va fer creure a la seva filla que van canviar l’eslògan gràcies a ella.

Les llàgrimes de Kate

Bower escriu sobre quan Meghan es va instal·lar a palau i va començar a escriure a Chanel, Dior, Armani i Givenchy per demanar-los que li «lleguessin» bolsos i accessoris, i quan va enviar correus a les cinc de la matinada intimidant el personal. «El que Meghan vol, Meghan ho aconsegueix», els va avisar Enric. Kate, molesta amb aquests comportaments, va explotar en llàgrimes en una discussió amb Meghan a causa de la llargada del vestit de les nenes que serien les seves dames, entre les quals hi havia la seva filla Carlota, i la va criticar amb comentaris poc afavoridors.

Farta de palau i dels Beckham

Meghan volia una boda reial diferent, a l’estil Hollywood. Va convidar-hi Elton John, Serena Williams, George i Amal Clooney, Oprah Winfrey i els Beckham. Tot bé fins i tot que la premsa va començar a criticar els Sussex per algunes contradiccions, com acudir a conferències i expressar les seves opinions polítiques, prohibit per als membres de la reialesa, o recolzar l’ecologia i després volar en ‘jet’ privat. Meghan, que ja havia trencat amb la seva família, va acusar Victoria Beckham i la família reial de les filtracions als diaris i va animar Enric a tocar el dos d’allà. A l’altre costat del bassal l’esperava la seva amiga Oprah i un plató fenomenal on escenificar la seva venjança.