‘Royals’ polèmics

La sèrie de Meghan i Enric a Netflix: 5 bombes que revelen els tràilers

La primera entrega de tres episodis que segueixen els ducs de Sussex i han fet que la corona britànica perdi els nervis arriba a la plataforma el 8 de desembre; el segon volum, amb tres capítols més, el dia 15

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els fans del culebró protagonitzat per Meghan Markle i el príncep Enric estan d’enhorabona, perquè dijous, 8 de desembre, arriba a Netflix el primer volum amb tres episodis sobre ‘la veritat’ dels ducs de Sussex, la seva sortida amb cop de porta de la corona britànica i la seva nova vida de ‘celebrities’ a Los Angeles, amb diversos èxits en programes en ‘prime time’, com la famosa entrevista amb Oprah Winfrey. Una setmana després, el dia 15, s’estrenarà l’altra tanda de tres capítols més.

La plataforma n’ha donat a conèixer les dates i també dos tràilers amb suculents avanços amb acusacions potencialment explosives del fill de Carles III i la seva dona sobre el que els va portar a abandonar les seves funcions monàrquiques el 2020 i anar-se’n a viure als Estats Units.

A la docusèrie, que es titula ‘Harry & Meghan’ i que segur que agreujarà encara més la tensa relació dels Sussex amb Buckingham, s’hi podran veure els alts i baixos de la història d’amor de la parella, i de tots dos amb la seva reial família. En el segon avanç llançat aquest dilluns juntament amb la data d’estrena, Enric diu: «És realment difícil mirar cap enrere ara i dir: ‘¿Què diables va passar?’». És tan sols una de les moltes frases rotundes que se sentiran al llarg del metratge.

Imatges polèmiques

Notícies relacionades

La polèmica està servida fins i tot abans de l’estrena, com han assenyalat ja els tabloides britànics. Si ‘The Thelegraph’ apunta que Meghan, de 41 anys, i Enric, de 38, s’han saltat el protocol a l’utilitzar sense permís una imatge d’ells en una sala del palau de Buckingham, en una de les habitacions de la residència reial, poc abans d’abandonar les seves obligacions reials i mudar-se definitivament als EUA, quan la norma dicta que les fotos de l’interior del palau necessiten el consentiment exprés del monarca per fer-se i difondre’s (en el seu cas, l’hauria d’haver atorgat Isabel II); El ‘Daily Mail’ també apunta l’ús malintencionat d’una altra foto utilitzada al documental per parlar de l’assetjament mediàtic dels ducs. Es tracta d’una imatge en la qual els ducs apareixen envoltats de fotògrafs i se sent la veu del príncep Enric dient: «Vaig haver de fer tot el possible per protegir la meva família». Tanmateix, la instantània correspon a l’estrena de l’última pel·lícula de la saga de Harry Potter, a Londres el 2011, quan ells encara ni es coneixien.

A més d’aquestes ‘relliscades’, els tràilers de ‘Harry & Meghan’ deixen aquestes altres revelacions:

«Tot va canviar»

L’últim tràiler de Netflix mostra les imatges del dia de l’anunci del compromís del príncep Enric amb Meghan, el novembre del 2017, al qual segueix un vídeo amb una de les seves primeres aparicions reials. S’hi sent un reporter dir: «¡S’està convertint en una estrella de rock reial!» mentre la càmera avançava ràpidament cap al seu petó fora de la capella de Sant Jordi el dia del seu casament, el maig del 2018. Després, la càmera mostra la parella dirigint-se a una de les seves entrevistes amb els equips de Netflix per al documental. «I després –diu Meghan mentre fa petar els dits davant la mirada del seu marit– tot va canviar». I la parella comença a parlar del «maltractament» de Meghan per part dels mitjans de comunicació i les tensions en augment en el si de la família reial.

«Hi ha una jerarquia en ‘la firma’»

Enric protesta davant l’estricta estructura de ‘la firma’ –apel·latiu amb què alguns membres de la casa reial britànica es refereixen a la corona– mentre la docusèrie mostra una foto de la família reial al balcó del palau de Buckingham a Trooping the Colour el 2019. El duc i la duquessa de Sussex, a la segona fila, separats d’Isabel II pel príncep Andreu, i lluny dels llocs del príncep Guillem i la seva dona, Kate Middleton, i els seus tres fills. Al tràiler, Enric, que el 10 de gener publicarà les seves memòries, que segur que també portaran cua, aprofita per aprofundir i dir que no només hi ha una jerarquia interna, sinó que també «hi ha filtracions d’històries», en referència a les imatges ‘robades’ en les quals es veu Enric i Meghan amb el seu fill Archie, que ara té tres anys, durant la seva gira per l’Àfrica, quan era un nadó.

«Guerra contra Meghan»

«Hi va haver una guerra contra Meghan per adaptar-se a les agendes d’altres persones», assegura el narrador al segon clip, tràiler, mentre s’hi veu la duquessa de Sussex plorant i un home recollint un diari. Després es veu Enric dir amb menyspreu: «És un joc brut».

«Dolor i patiment de les dones»

En un altre moment, el príncep fa una comparació esquinçadora entre el focus mediàtic que va haver de suportar la seva dona al Regne Unit i el tracte que també va rebre la seva difunta mare, la princesa Diana. «El dolor i el patiment de les dones que es casen en aquesta institució», assegura Enric, mentre es veuen imatges de Lady Di i la seva dona seguides per paparazzis, així com de diaris imprimint-se a gran velocitat. «Estava terroritzat. No volia que la història es repetís», afegeix el duc.

«Mai et protegiran»

En aquest cas és Meghan la que en un altre moment del tràiler assegura: «Em vaig adonar que mai et protegiran», referint-se a la família reial i la seva cort.