Parella del moment

Rosalía i Rauw Alejandro: de les seves cites d’amagat a l’anell de compromís

Cuinat a foc lent, l’idil·li entre l’estrella catalana i el porto-riqueny és el més ardent del panorama artístic internacional

Rosalía i Rauw Alejandro: de les seves cites d’amagat a l’anell de compromís

INSTAGRAM

  • Campanes de boda: Rosalía, emocionada amb el seu anell de compromís amb Rauw Alejandro

  • Multimèdia | Rosalía, la diva total

  • Un any de ‘Motomami’: el fenomen Rosalía, en 10 claus

11
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que al principi van voler anar a poc a poc per salvaguardar les respectives i exitoses carreres musicals, al final Rosalía i Rauw Alejandro han anat deixant-se anar a les xarxes socials i alfombres vermelles, fins a convertir-se en els nòvios més ardents del panorama musical internacional actual. En aquests dos anys que porten –oficialment– junts, han passat d’agafar-se tímidament la mà en públic a menjar-se els morros amb mirada de desig en l’avanç a TikTok de la cançóBeso’, el primer ‘single’ del seu EP ‘RЯ’, que es publica aquest divendres, 24 de març. Just al final del clip han colat una «sorpresa», en la qual es veu Rosalía amb una capseta vermella i un anell de compromís amb una enorme pedrota. El ‘hype’ és infinit i ja no hi ha excusa perquè RЯ mostrin la seva química també junts a l’escenari.

Es van conèixer, segons ell, «a través de la música» i va ser «gràcies a la música» que van començar a enviar-se missatges.

Aquest és un recorregut pels 13 moments més romàntics del festeig de Rosalía i Rauw:

Aquest és un recorregut pels 13 moments més romàntics del festeig de Rosalía i Rauw:🔥2018: Primeres fletxes de Rauw

Cal remuntar-se fins al 2018 per descobrir que va ser l’autor de ‘Todo de ti’ –la cançó de l’estiu del 2021 clarament dedicada a Rosalía– qui va començar a dir en públic com l’inspirava la de Sant Esteve Sesrovires. No només li agradaria treballar amb ella, va dir, sinó també acostar-s’hi personalment. «No et mentiré. Per mi, Rosalía és molt bonica. És de les més boniques que hi ha», confessava en una entrevista. En una altra declarava que la catalana era (i és) el seu ‘crush’.

@rosalia.posting♬ Linda – Tokischa & ROSALÍA


🔥DESEMBRE 2019: Sopar a BCN

Encara es definia com un home «solter». Sí, la premsa sospitava alguna cosa potser amb Rosalía, potser amb l’actriu Ester Expósito o potser amb la model canadenca Stefanie Gurzanski. Quan li preguntaven per l’autora d’‘El mal querer’ (2018) i exnòvia de C.Tangana només deia que eren «grans amics». Jugava a despistar, en realitat, ja que ja es veien d’amagat. A finals del 2019, per exemple, en un sopar íntim en un japonès de Barcelona.


🔥2020: Treballant en ‘Afrodisíaco’

En una entrevista amb la revista ‘Cosmopolitan’, el reguetoner va confessar: «La ‘Rosi’ i jo tenim una gran amistat. Ella va poder treballar amb mi a ‘Afrodisíaco’ (2020), el meu primer disc. Intercanviem moltes idees, hem estat junts treballant coses d’ella... Tenim aquesta bonica química a l’estudi. Estem esperant el moment indicat per fer el tema i que sigui un supertema. Per mi, ella és la ‘top’. No només d’Espanya, també a nivell mundial. Té moltíssim talent». A finals d’aquell any, ella també va negar a ‘Vogue’ que tinguessin alguna cosa: «Però imagina’t... Jo ¿com? Si componc, produeixo, escric lletres, escric les línies superiors, toco instruments. Et juro que per fer això hi has de posar tots els teus sentits».


🔥AGOST 2021: Agafats a LA

AGOST 2021: Agafats a LADes que se’n va anar d’Espanya, i la pandèmia la va deixar als EUA, a Rosalía li van adjudicar diversos idil·lis amb diferents estrelles de la galàxia del reggaeton. Des de Bad Bunny fins a Rauw Alejandro. Amb aquest últim les alarmes van saltar a mitjans d’agost quan els paparazzis els van caçar sortint de sopar junts en un restaurant de Los Angeles. Al sortir, no només anaven amb la mà agafada, la seva actitud també era més que pròxima i carinyosa quan van pujar a un mateix cotxe.


🔥SETEMBRE 2021: Festeig confirmat

La parella va confirmar el seu festeig el 25 de setembre, el dia del 28è aniversari de Rosalía. Envoltada de globus roses, pastís del mateix color, diversos amics, la seva inseparable germana Pili, en una casa davant el mar i jugant a la Play amb el seu amor, Rosalía va escriure. «Bliss: Balança i beneïda». Rauw, per la seva banda, va posar en el seu compte d’Instagram: «Tot i que se’n vagi el sol, amb tu el dia mai acaba. Bon aniversari, bebè».

Just uns dies després, el cantant de ‘Te felicito’ (junt amb Shakira) va visitar ‘El hormiguero’ de Pablo Motos. Quan el presentador li va preguntar «¿què tal la teva relació amb ella?», el músic li va dir: «Molt guai... molt bé... Ens veiem molt». «¿L’última vegada que has parlat amb ella? Per curiositat...», va insistir Motos. «Fa cinc minuts», va contestar amb un altre somriure d’orella a orella Rauw Alejandro.


🔥12 NOVEMBRE 2021: Primera alfombra vermella

A principis de mes, Rosalía va compartir fotos d’unes vacances a Mèxic amb el seu amor, disfrutant junts d’un passeig en barco, dies de piscina i platja i fins a una serenata de mariachis.

Però fora d’Instagram, a la vida real, la primera vegada que van trepitjar una alfombra vermella com a nòvios va ser en els 40 Music Awards 2021 Illes Balears que es van celebrar a Palma. Ella va fer furor amb un vestit ‘vintage’ semitransparent de color blau cel de Dolce&Gabanna amb una petita cua i ornaments de papallones. Rosalía no va dubtar a cridar el seu nòvio per fotografiar-se junts, molt còmplices, i tots dos van compartir imatges de la seva arribada a l’esdeveniment junts al mateix cotxe. 

Durant la gala Rosalía va entregar el premi de millor artista en la categoria internacional llatina al seu noi, i aquest no va dubtar a estampar-li un petó quan va pujar a l’escenari a recollir-lo, davant d’Ibai Llanos i de tot l’auditori. A més, va dedicar el reconeixement a la seva «bonica nòvia [Rosalía], que és la meva musa».

Un mes abans, durant el concert que va oferir al Palau Sant Jordi de Barcelona, el cantautor ja havia sorprès els seus fans parlant en català i declarant-se a Rosalía: «Barcelona és la millor ciutat del món i te la nòvia més guapa del món també».


🔥FEBRER 2022: Un niuet a Manresa

La relació seguia vent en popa, i Rosalía i Rauw van formalitzar, en un tres no res, la compra d’una masia modernista a Manresa. La Morera, com es diu la finca, està valorada en 2 milions d’euros. Van encarregar un projecte d’obres i es van fer fotos davant la mansió i al jardí del seu nou niuet d’amor. Així ha explicat Rosalía la seva estima per la capital del Bages: «M’encanta estar a Manresa. Els meus avis tenien aquí una casa on passava els estius. Forma part de qui soc i sempre que puc hi torno. És un lloc que em lliga».

El 14 de febrer, San Valentín, ‘Rauleeto’ va obrir el seu cor a Rosalía, dient-li «amor de la meva vida» i «la persona més extraordinària que he conegut». En el seu Instagram Stories, el guanyador d’un Grammy va agrair a la seva Motomami els regals que li havia fet pel Dia dels Enamorats (uns calçotets, una samarreta i una dessuadora tunejats amb el seu rostre): «No saben com em fa riure aquesta dona. Sempre troba la manera de treure’m un somriure, no importa el dia que estigui tenint», començava. «La persona més extraordinària que he conegut, la millor companya que la vida m’ha pogut regalar. Amb ella vull aprendre i continuar creixent fins que sigui un vellet amb 105 anys i tant de bo pugui estar al seu costat a aquesta edat gronxant-nos a la cadira al capdavant de casa i parlant de tot el que hem viscut, de tot el que hem aconseguit, si la vida així ho vol».

La carta del boricua continuava així: «Sempre demano a Déu que se’ns lliuri de tota la maldat que hi ha al voltant de nosaltres. Però sé que tot estarà bé sempre, perquè tu ets el meu àngel, la meva llum del cel en aquest món de foscor. Jo visc per tu, jo moro per tu, jo mato per tu i els meus éssers estimats. Mai havia fet això, ¡però no m’importa un rave! Tenint milions de seguidors o cap. Que se n’assabenti qui em llegeixi, que ets l’amor de la meva vida. T’estimo, Rosalía».


🔥MAIG 2022: ¿Vestida de núvia?

A la Gala MET de l’any passat, Rosalía va escollir un impressionant disseny de Givenchy compost per una cotilla de transparències i aplics al costat d’una faldilla de volants que recordava les bates de cua flamenca tan espanyoles. Davant les càmeres de ‘Vogue’ va explicar: «Mira, té com mànigues victorianes, i diferents textures [...]. Serà difícil superar aquest vestit quan n’hagi d’escollir un per al dia del meu casament. Serà complicat». Era la primera vegada que la cantant al·ludia a unes futures núpcies i, tot i que no esmentava el seu nom, tothom va pensar en Rauw Alejandro.


🔥JUNY 2022: Viatge a Grècia

El juny del 2022, la parella va viatjar a Santorini, delectant els seus seguidors a Instagram amb fotos en un barco i vistes paradisíaques.


🔥DESEMBRE 2022: Final de gira i Japó

Rauw no es va perdre el final del ‘Motomami Tour’ a París, el 18 de desembre. El cantant va compartir a les seves xarxes socials diversos vídeos de l’actuació de Rosalía i en un d’aquests vídeos va aprofitar per incloure una bonica declaració d’amor: «Quin any cabró, bebè. ‘Proud of you. Last xou of the year’. T’estimo», va escriure

Els nòvios van acabar l’any i van rebre aquest 2023 al Japó, un dels destins predilectes de la catalana, que és una enamorada de la cultura del país asiàtic, en la qual ha trobat no poques fonts d’inspiració.


🔥FEBRER 2023: Nit a l’Apolo

En un programa de ràdio dominicà, d’Alofoke FM, Rauw es va sincerar sobre la possibilitat de tenir fills amb Rosalía. «¿I si Rosalía et ve i et diu que està embarassada?», li va preguntar el presentador, i el cantant va respondre: «Cabró, això és cabró. Jo en vull un parell, jo vull un parell de fills». 

De moment, Rosalía no s’ha pronunciat sobre això. I disfruta amb passió el dia a dia amb el seu noi, amb qui surt de festa a Barcelona com qualsevol parella de joves enamorats.

Ballant junts, relaxats, i mostrant la química que tenen, van acudir a la sala Apolo de Barcelona, on se celebrava la festa ‘Bresh’; un esdeveniment conegut mundialment per la seva característica manera de llançar hit rere hit, sense importar el gènere musical al qual pertanyin, i generant una divertida combinació de reggaeton, pop, balli hall, rock, electro i disc. La parella, que havia sortit per celebrar l’aniversari d’un membre del seu equip, va pujar a l’escenari al costat de la cabina del ‘dj’ i va protagonitzar un divertit i còmplice ball al ritme de ‘Punto 40’, la famosa cançó del cantant porto-riqueny. 


🔥MARÇ 2023: L’anell i l’entrevista amb Ibai

El mateix dia de l’estrena del seu senzill junts ‘Beso’, a més de la lletra de la cançó, el que fa furor a les xarxes és el final del vídeo, en què Rosalía surt plorant amb una capseta vermella a les mans i un enorme anell de compromís.

@rosa.mamiiii 💍 #rosalia #rauwalejandro ♬ so original – rosalia

Sembla que la parella esperava el moment adequat per cridar als quatre vents, i de la manera més romàntica, que hi ha casament a la vista. 

 

Notícies relacionades

Quatre dies abans d’estrenar el seu EP conjunt, RЯ, la parella del moment, va concedir la seva primera entrevista junts amb Ibai Llanos, a Twitch. La xerrada, a casa del famós ‘streamer’, va servir per parlar de les tres noves cançons, i revelar intimitats i confidències. Si el nòvio va admetre que en els àpats familiars ja sent certa pressió sobre el tema casament, ‘Rosi’ va confessar el que el va enamorar del músic: «Tenia la fe perduda en la masculinitat, i va ser conèixer-te [a Rauw] i vaig canviar. Vaig sentir que ell no tenia por d’estimar i ser estimat». 

El mateix divendres de l’estrena d’RЯ també ho fa la segona temporada de ‘Soy Georgina’ (Netflix), en què entre altres ‘celebrities’, com Bella Hadid, Nathy Peluso, Christina Aguilera, Camilo, Lewandowski i Sebastián Yatra, també apareix la parella del moment, Rosalía i Rauw Alejandro.