Pòdcast mediàtic

J. K. Rowling detalla els maltractaments del seu exmarit i la por que tenia que cremés el manuscrit de Harry Potter

L’escriptora descriu Arantes com a «violent i controlador» i assegura que ell va intentar guardar amb pany i clau el manuscrit de la primera obra per evitar que el deixés

J. K. Rowling detalla els maltractaments del seu exmarit i la por que tenia que cremés el manuscrit de Harry Potter
2
Es llegeix en minuts

Un dels pòdcasts més esperats de l’any, ‘The witch trials’, de l’escriptora J. K. Rowling, acaba de sortir. Només estan disponibles dos episodis del documental d’àudio, però n’hi ha hagut prou per fer parlar. Un dels objectius del pòdcast és aprofundir en les acusacions de transfòbia que planen sobre ella des del 2020 i explorar aquest context més àmpliament. Per fer-ho, l’autora dels llibres de l’univers màgic de Harry Potter s’ha obert en canal i ha revelat altres informacions tèrboles, com el maltractament físic i psicològic que va patir per part del seu exmarit, Jorge Arantes. Fins al punt que temia que l’home cremés el manuscrit de ‘Harry Potter i la pedra filosofal’, el primer volum de la sèrie que la va catapultar a l’èxit.

Rowling descriu Arantes com a «violent i controlador». Se sap que la relació amb el periodista portuguès va ser curta, però traumàtica, amb agressions i infidelitats diverses, i un problema d’alcoholisme per part del d’ell. De fet, va interposar una ordre d’allunyament contra Arantes i va confessar haver patit depressió i haver-se plantejat el suïcidi.

A més de témer pel manuscrit, l’autora també ha explicat que havia de fotocopiar dissimuladament les pàgines de l’obra en petites tandes i que les treia de casa d’amagat. «Sospitava que, si no era capaç de sortir amb tot, ell ho cremaria o s’ho emportaria o ho agafaria com a ostatge. Em registrava el bolso cada vegada que arribava a casa. No tenia clau de la meva pròpia casa, perquè ell havia de controlar la porta principal», ha detallat Rowling.

Notícies relacionades

També assegura que durant aquells dies va viure en «un horrible estat de tensió», perquè havia d’ocultar les seves intencions d’abandonar el domicili familiar. «No obstant, el manuscrit continuava creixent. Jo continuava escrivint. De fet, ell sabia el que aquest manuscrit significava per a mi, perquè en un moment donat el va agafar i el va amagar», relata. En concret, el periodista va intentar guardar amb pany i clau el text per evitar que el deixés.

Sobre la transfòbia

Respecte al tema principal del pòdcast, la transfòbia, Rowling manté un diàleg amb Megan Phelps-Roper, exmembre de l’Església Baptista de Westboro, coneguda pels seus polèmics comentaris i les seves freqüents protestes contra la comunitat LGBT i altres comunitats marginades. Sobre les acusacions de menysprear el col·lectiu trans, l’autora de Harry Potter ha declarat que no la preocupa com afectarà al seu llegat la polèmica que l’envolta i que qualsevol que pensi així l’ha malinterpretat «profundament».