Tràgic final

Lisa Marie Presley: l’agitada i curta vida de l’hereva del rei del rock

Com Elvis, la seva única filla també ha mort d’una fallada cardíaca als 54 anys, després de lidiar amb el pitjor de la fama, les addiccions, quatre matrimonis fallits i el suïcidi d’un dels seus quatre fills

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La tragèdia ha perseguit Lisa Marie Presley gairebé des del bressol, malgrat ser l’única hereva del rei del rock, Elvis, i haver disfrutat d’una vida de fama i luxes. Precisament, dos dies abans de la seva mort, aquest dijous, als 54 anys, després d’haver sigut hospitalitzada a causa d’una aturada cardíaca a casa seva, a Calabasas (Califòrnia), Lisa Marie va anar amb la seva mare, Priscilla Presley –sobre qui Sofia Coppola està preparant un ‘biopic’–, a la cerimònia dels Globus d’Or, com a acompanyants de l’actor Austin Butler, que va guanyar el premi a millor actor de drama pel seu paper d’Elvis Presley en el film de Baz Luhrmann.

Aquell dia ja no estava bé. Hi ha un vídeo d’ella a l’alfombra vermella que avui posa els pèls de punta, ja que se la veu inestable, titubejant i esforçant-se per mantenir la compostura davant el periodista que li fa unes preguntes. Se la veu molt fràgil, i en cert moment s’agafa del braç del seu acompanyant, per no caure.

Es desconeix si dimarts ja es trobava malament, però el que és cert és que Lisa ha patit molt en aquests dos últims anys. El 2020 va patir una terrible pèrdua: es va suïcidar el segon dels seus quatre fills. Presley va expressar el seu dolor en un commovedor assaig l’agost passat, en què descrivia: «He estat vivint en l’horrible realitat de les seves urpes implacables des de la mort del meu fill». Benjamin Keough tenia 27 anys quan es va treure la vida.

Última visita a Graceland

Ha transcendit, a més, que, com cada 8 de gener, data de l’aniversari d’Elvis, Lisa Marie va visitar diumenge passat Graceland, la mansió on va viure el seu pare.

Lisa Presley va néixer l’1 de febrer de 1968, quan Elvis estava al cim, i just nou mesos després del matrimoni dels seus pares, que es van divorciar quan ella tenia 4 anys.

Durant els anys següents, Lisa Marie Presley va viure una sèrie d’esdeveniments que van marcar la seva vida, enmig d’una voràgine de fama, diners i la seva recerca per trobar el seu lloc en l’àmbit musical. «He lidiat amb la mort, el dolor i la pèrdua des que tenia 9 anys», va escriure en un text per a la revista ‘People’.

Carrera eclipsada per la fama

La seva vida, documentada des del seu propi naixement, ha estat sempre marcada pel seu llegendari cognom. Però, malgrat tot, ella va mirar de fer-se el seu propi espai en l’espectacle i seguir la seva pròpia carrera en el negoci de la música. Va publicar tres àlbums. El primer, ‘To whom it may concern’, el 2003; ‘Now what’, el 2005, i ‘Storm & Grace’, el 2012. Des de fa més d’una dècada no ha tornat a llançar més discos.

Matrimonis fallits

La seva vida personal i la fama que la va perseguir des del seu naixement no van ajudar en la seva carrera. I és que la filla d’Elvis va arribar a protagonitzar fins a quatre dels matrimonis més mediàtics de les últimes dècades. Gairebé semblava que estava cantat que la filla del rei del rock s’havia de casar amb el rei del pop, Michael Jackson. L’(estranya) parella va ser una de les més perseguides i fotografiades dels 90.

Es van casar el 1994. Només feia 20 dies que s’havia divorciat del seu primer marit, el músic Danny Keough, amb qui va tenir els seus dos primers fills, l’actual model, cineasta i actriu de ‘The girlfriend experience’, Riley Keough, i Benjamin Keough, que va ser cantant.

Presley havia conegut Michael Jackson als 7 anys, quan va assistir a alguns dels seus espectacles a Las Vegas. Però es van fer amics a partir de 1992. Amb les primeres acusacions d’abusos a menors que van sortir a la llum, Jackson es va fer dependent de la seva relació amb la filla d’Elvis. «Creia que no havia fet res dolent i que va ser acusat injustament i, sí, vaig començar a enamorar-me d’ell. Volia salvar-lo», va explicar. Però no va poder salvar-lo ni dels tribunals ni dels barbitúrics, i es van divorciar el 1996.

Amb el canvi de mil·lenni arribaria el seu casament amb Nicolas Cage, amb divorci exprés inclòs, després de només tres mesos. De la seva última unió, amb el productor musical Michael Lockwood, va tenir les seves bessones, Harper Vivienne Ann i Finley Aaron Love, que avui tenen 14 anys. El 2016, Lisa en va sol·licitar el divorci i el va obtenir el 2021.

Marcada per la mort del pare

Tan sols tenia 9 anys quan va morir el seu pare d’un infart de miocardi. Elvis pesava 130 quilos, patia diverses malalties degeneratives i tenia múltiples addiccions. També la mare de l’artista, Gladys, va morir de molt jove, amb 46 anys. Per això, Lisa sempre va estar obsessionada amb aquesta idea. En diverses entrevistes va relatar el moment de la mort del seu pare. Eren a la famosa mansió Graceland i recorda que ell li va fer un petó de bona nit poc abans de morir. A ‘Rolling Stone’ va explicar el 2003: «Tenia un pressentiment. Ell no estava bé. Estava obsessionada amb la mort en una edat molt primerenca».

Del seu pare també va heretar una estètica ‘old Hollywood’ molt particular: un pentinat cardat (que també va distingir la seva mare), celles fines i llavis vermells. Li agradava vestir de negre i, moltes vegades, amb cuir. Annie Leibovitz va immortalitzar les tres generacions de la saga en una mítica portada de ‘Vogue’ l’agost del 2004: Priscilla, Lisa Marie i Riley

Alcohol i opioides

Com Elvis, ella també va abusar de l’alcohol i de les drogues des de molt jove. Priscilla va mirar d’ajudar-la enviant-la a diverses escoles privades i fins i tot a un internat. «Pots llegir això i preguntar-te com, després de perdre persones pròximes a mi, també vaig caure presa dels opioides», va confessar en el llibre ‘The United States of Opioids’ el 2019.

Notícies relacionades

També es va deixar arrossegar per la controvertida cienciologia, tot i que és cert que va tenir moments filantròpics i va aixecar una fundació amb el nom del seu pare i va promoure l’accés a l’educació musical.

Priscilla, que amb 77 anys ha sobreviscut a Elvis, a la seva filla i al seu net, ha recordat així Lisa Marie Presley: «Era la dona més apassionada, forta i carinyosa que he conegut».

Temes:

Hollywood