Clan cinematogràfic

Patrick Schwarzenegger, la saga continua

El fill de la llegenda del culturisme que va encarnar Conan i Terminator i va governar Califòrnia ha donat la campanada amb el seu treball a ‘The Staircase’ (HBO Max)

Patrick Schwarzenegger, la saga continua

HBO MAX

  • ‘The Staircase’: el cas de l’escala, ara com a luxosa ficció a HBO

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Que el teu primer cognom sigui Schwarzenegger i que per les teves venes corri sang Kennedy, ja que l’oncle de la teva mare va ser el mateix JFK, et posa les coses molt amb safata, molt; però això no significa que no t’hi hagis d’esforçar una miqueta. Patrick Schwarzenegger, el fill d’Arnold Schwarzenegger, llegenda del culturisme (set vegades Mister Olympia) i estrella del cine d’acció als 80 i 90, així com governador número 38 de Califòrnia del 2003 al 2011, i fill també de la presentadora de l’NBC i neboda del 35è president dels EUA, Maria Shriver, va començar a seguir els passos del seu pare en el món de l’actuació fa gairebé dues dècades, però no ha sigut fins ara, quan HBO Max està emetent una de les sèries del moment, ‘The Staircase’, quan s’ha guanyat el respecte del públic, que fins fa no res es burlava dels seus dots per a la interpretació.

Perquè l’intèrpret de 28 anys nascut al sol de Santa Monica, però amb nacionalitat austríaca, a més de nord-americà, que domina l’alemany i visita regularment Àustria, el país de la seva família paterna, des del 2006 interpreta personatges de poca importància al cine, si bé va començar a demostrar el que portava dins amb el drama romàntic al costat de Bella Thorne ‘Amor de medianoche’ (2018) i en l’aposta juvenil i feminista disponible a Netflix ‘Moxie’ (2021).

Model i empresari

Però cap d’aquestes dues pel·lícules li va fer guanyar-se tants aplaudiments fins ara com els altres negocis als que dedica el seu temps, ja que Patrick, una mica més baixet i menys corpulent que el seu pare, sap treure el màxim partit als seus 185 centímetres com a cotitzat model. És des de fa anys noi del catàleg oficial de la prestigiosa L.A. Models, i ha firmat campanyes amb Ralph Lauren i Armani. A més, gràcies al seu amor per l’economia –«vaig obrir el meu primer compte bancari amb els diners de la llimonada, 53 dòlars, crec que van ser»– i, després de graduar-se a l’Escola de Negocis Marshall de la Universitat del Sud de Califòrnia, l’eixerit emprenedor ha llançat la seva pròpia línia de roba juvenil, Project360, amb la qual a més destina el 10% dels seus guanys a diverses organitzacions caritatives, com The Alzheimer’s Association i la fundació de l’actriu Eva Longoria.

El punt d’inflexió

Ara, després d’unir-se a l’elenc de la sèrie de vuit capítols d’HBO Max ‘The Staircase’, amb els formidables Colin Firth i Toni Collette, a més de Rosemarie DeWitt, Juliette Binoche, Parker Posey, Sophie Turner i Odessa Young, ell mateix ha compartit a Instagram la seva sorpresa al veure la bona acollida del seu personatge: «¡Germà, que bo ets en el programa! ¿D’on ha sortit això?» o «¿Patrick Schwarzenegger, superant les acusacions de mala actuació? ¡HBO realment fa miracles!», són alguns dels piropos que li han dedicat amics i nous fans del que va ser nòvio de la cantant Miley Cyrus i actual parella, des del 2015, de la model Abby Champion

En la sèrie, Patrick dona vida a Todd Peterson, el fill del protagonista principal, Michael Peterson (Firth), escriptor real de novel·les policíaques que va ser acusat d’assassinar a cops la seva dona, Kathleen, el desembre del 2001, que va ser trobada morta al peu de la recargolada escala de la seva mansió de Carolina del Nord.

El drama que dirigeix Antonio Campos, per cert, és una adaptació, en clau de ficció, del cas real que va retratar el 2004 la docusèrie homònima guanyadora d’un premi Peabody. Dirigida per Jean-Xavier de Lestrade, l’obra va ser pionera de la febre que viu avui el ‘true crime’ i va tenir seqüela a Netflix el 2018. I, precisament, en aquesta última plataforma es continua emetent, així que és molt recomanable el visionament en paral·lel dels dos títols per comprovar, per exemple, com de fidedigna és la trama i la gran semblança física de gairebé tots els personatges de la intricada història que va mantenir en suspens l’audiència dels EUA a principis dels 2000.

Fan de la minisèrie original

Tant és així, que Patrick ha revelat a Fox News que el seu pare havia sigut molt fan de la docusèrie original. «Havia vist la minisèrie i també hi estava obsessionat quan va descobrir que em van escollir per participar-hi».

El veterà actor, de 74 anys, divorciat de la mare de Patrick des del 2011, quan aquesta va descobrir que Arnold havia tingut un fill secret amb la dona de fer feines, sempre li havia aconsellat que si s’anava a dedicar a l’actuació ho fes bé. Per això es va apuntar a les classes privades de Nancy Banks, que ha format actors de la talla de Margot Robbie i Chris Pine.

Després d’un curs universitari posterior en art cinematogràfic, diverses audicions i 10 pel·lícules, per fi Patrick està disfrutant de l’èxit. A més d’aprendre del mestre Firth –«ha sigut molt bo amb mi dins i fora de la pantalla»–, Schwarzenegger ja té alguns grans projectes a la vista, incloent-hi els seus pròxims papers en l’‘spin-off’ de ‘The Boys’ i ‘The Terminal List’, amb el seu cunyat Chris Pratt (casat des del 2019 amb la seva germana Katherine).

Notícies relacionades

Tot i que diu que la seva carrera «realment està començant», ja es pot dir que hi ha saga Schwarzenegger per a estona.

 

Temes:

HBO Cine Models