Càsting exigent

Batalla pel ‘biopic’ de Madonna: set actrius i dues cantants lluiten per ser ‘l’ambició rossa’

Les estrelles més joves del panorama actual estan passant per un exigent procés de selecció per aconseguir el paper de la reina del pop

Batalla pel ‘biopic’ de Madonna: set actrius i dues cantants lluiten per ser ‘l’ambició rossa’

El periódico

6
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fins a 11 hores d’assajos, canvis d’imatge i mesos i mesos d’audicions amb proves de cant i ball. Madonna fa gairebé dos anys que busca qui serà la seva àlter ego perfecta en la gran pantalla. La protagonista del ‘biopic’ –del que es diu que s’anomenarà ‘Live to Tell’, com la seva famosa balada de 1986– és l’escriptora i directora d’un projecte que gravarà amb Universal Studios sobre la seva carrera musical de més de cinc dècades. La pel·lícula començarà quan la Ciccone va arribar a Nova York en la dècada de 1970, anys durant els quals es va submergir en l’escena cultural ‘underground’, i seguirà fins al seu èxit de masses i les seves múltiples reinvencions en tots aquests anys. Les seves cançons tindran molt pes en la pel·lícula. «El focus d’aquesta pel·lícula sempre serà la música. La música m’ha mantingut en moviment i l’art m’ha mantingut amb vida», ha explicat Madonna, que ha resumit així el seu projecte: «Vull explicar l’increïble viatge en el qual la vida m’ha portat com a artista, música i ballarina. Un ésser humà intentant trobar el seu lloc en el món». 

A diferència d’Elton John, per exemple, que es va limitar a intervenir com a consultor a la pel·lícula sobre la seva vida, ‘Rocketman’ (2019), Madonna sí que ha agafat el toro per les banyes i vol lligar caps. Serà la cantant qui es posarà darrere de les càmeres, com ja va avançar ‘The Guardian’. Al cap i a la fi, ja ha dirigit un parell de films: ‘Obscenidades y sabiduría’ (2008) i ‘Wallis i Eduard: La història d’amor del segle’ (2011). A més, comptarà amb Amy Pascal, la totpoderosa productora que està al darrere de la saga ‘Spider-Man’, i amb Diable Cody, la guionista de ‘Juno’, que va guanyar l’Oscar per aquesta pel·lícula i que s’ha encarregat de l’escriptura d’un guió que ja està acabat i a punt per començar a rodar. Però abans, Madonna ha d’escollir l’actriu o cantant que l’encarnarà. I el càsting està molt disputat.

Notícies relacionades

La directora de càsting, Carmen Cuba, ha avançat a ‘The Hollywood Reporter’ els noms de set actrius i dues cantants que han passat la primera prova i tres d’elles són protagonistes de la sèrie de moda ‘Euphoria’. Paral·lelament, qui interpretarà el paper de Madonna en una altra pel·lícula ben aviat és l’actriu Evan Rachel Wood. Serà a ‘Weird: The Al Yankovic Story’, en la qual Daniel Radcliffe interpreta el paper principal del llegendari còmic nord-americà.

Per al ‘biopic’, aquestes són les candidates

Julia Garner

La primera candidata que va sonar va ser Julia Garner. L’actriu nord-americana de 28 anys i estrella d’‘Ozark’ i de ‘¿Quién es Anna?’ (les dues a Netflix) s’assembla molt a Madonna en els seus anys de joventut. Els fans creien que tenia el paper a la butxaca quan l’agost passat la cantant de ‘Like a Virgin’ es va posar a seguir-la a Instagram i gairebé alhora també ho va fer Guy Oseary, un antic mànager de la cantant. Un altre dels punts a favor de Garner és que està casada des de 2019 amb el cantant Mark Foster, líder de la banda Foster the People, i això la podria ajudar a encarar la part musical del personatge.

Florence Pugh


Mitjans com el ‘Daily Mail’ asseguren que els productors i caps de la indústria que estan ajudant a muntar la pel·lícula tenen una candidata clara, Florence Pugh. L’actriu britànica, de 26 anys, es va donar a conèixer internacionalment pel seu paper d’Amy March, la germana petita de ‘Mujercitas’, pel·lícula per la qual el 2019 va ser nominada al Bafta i a l’Oscar a millor actriu. Tres anys abans ja havia triomfat com a protagonista en la independent ‘Lady Macbeth’, i l’any passat, per interpretar Yelena Belova a ‘Viuda Negra’. Igual que Garner, també té un lleuger avantatge en el pla musical, ja que acostuma a pujar versions de cançons a YouTube. Crida l’atenció el seu timbre de veu, molt greu [el de Madonna també és un mezzosoprano de vegades molt rotund]. En el cas de Pugh es deu a una malaltia de naixement, ja que pateix de traqueomalàcia, una afecció que col·lapsa la seva tràquea.

Alexa Demie


D’ascendència mexicana, l’actriu i cantant nord-americana Alexa Demie, de 31 anys, és mundialment coneguda pel seu paper de Maddy Perez a la sèrie d’HBO Euphoria. El seu debut a la tele va ser bastant anterior, el 2016, amb la sèrie ‘Ray Donovan’. Com les seves contrincants anteriors, també té molta experiència musical, ja que el seu avi és Dennis Wilson, membre de la mítica banda californiana The Beach Boys. I entre les seves amistats n’hi ha una de molt especial, Rosalía, amb qui sovint surt sopar.

Sydney Sweeney

La jove actriu nord-americana Sydney Sweeney, de 24 anys, ha sigut una de les últimes a presentar-se a les audicions per al ‘biopic’ atesa la popularitat que ha tingut aquests mesos pel seu personatge de Cassie Howard a la sèrie ‘Euphoria’. Pocs recorden, no obstant, que també va fer de jove esposa en la segona temporada d’‘El cuento de la criada’. També ha aparegut a la pel·lícula de Tarantino ‘Érase una vez en Hollywood’ i a la sèrie ‘The White Lotus’.


Barbie Ferreira


La model ‘body positive’ i actriu novaiorquesa d’ascendència brasilera Barbie Ferreira també està entre les últimes candidates per fer de Madonna. La Kat Hernandez tan amiga de Cassie Howard (Sweeney) a ‘Euphoria’ ara és la seva directa rival per aconseguir el paper de la reina del pop.

Emma Laird


L’escocesa Emma Laird, de 23 anys, tot just comença a despuntar en sèries i pel·lícules. El seu paper més important fins ara és del d’Iris, una prostituta d’alt nivell en la ficció de Paramount+ ‘Maryo of Kingstown’. També ha protagonitzat diverses campanyes de publicitat, a més de desfilar per a la famosa dissenyadora Vivienne Westwood. La revista ‘Variety’ va incloure Laird el 2021 entre les 10 dones britàniques ‘top’.

Odessa Young

El 2015, la revista ‘Elle’ es va referir a Odessa Young com «l’estrella en ascens més brillant d’Austràlia». La discreta actriu, de 24 anys, ha a participat en pel·lícules com ‘Looking for Grace’, ‘The Daughter’ i ’Shirley’, sobre la novel·lista Shirley Jackson.

Bebe Rexha


Nascuda a Brooklyn però d’ascendència albanesa, la cantant, de 32 anys, va saltar a la fama amb el ‘single’ ‘Take Me Home’, del grup Cash Cash. Bebe Rexha ha sigut nominada diverses vegades als Grammy i ha col·laborat amb David Guetta en el tema ‘Hey Mama’. Té dos discos en el mercat, ‘Expectations’ (2018) i ‘Better Mistakes’ (2021) i, a més, compon per a figures de primer nivell com Eminem i Rihanna.

Sky Ferreira

La cantant i compositora californiana Sky Ferreira, de 29 anys, va començar a escriure les seves cançons i a pujar-les a Myspace quan era adolescent. El seu primer elapé va ser ‘As If!’ (2011), amb temes electropop i música dance. La seva cançó més aclamada per la crítica fins ara és ‘Everything Is Embarrassing’, que va compondre amb Dev Hynes. Ha sigut telonera de Miley Cyrus i ha modelat també per a diverses marques i revistes.

Temes:

Madonna