Després de passar per la presó

Iñaki Urdangarin obté la llibertat condicional

  • El Jutjat de Vigilància Penitenciària suspèn la seva condemna de 5 anys i 10 mesos de presó pel cas Nóos i li concedeix l’anhelada llibertat condicional

Iñaki Urdangarin obté la llibertat condicional
2
Es llegeix en minuts
EFE

El cunyat del rei Iñaki Urdangarin ha obtingut la llibertat condicional des d’aquest dimecres, per tant, ja no haurà de retre comptes a la presó alabesa de Zaballa com feia fins ara.

Fonts del Departament basc de Justícia han confirmat a EFE que el Jutjat de Vigilància Penitenciària ubicat a Bilbao li ha concedit la llibertat condicional, per tant, se suspèn la condemna de gairebé 6 anys de presó que complia pel cas Nóos.

La Junta de Tractament de la presó va ser la que va proposar concedir-li la llibertat condicional una vegada complerts dos terços de la condemna.

No obstant, des del mes de juny passat Urdangarin ja no dormia a la presó alabesa, perquè va quedar eximit de pernoctar-hi quatre nits per setmana pel seu bon comportament i el compliment de les seves obligacions.

Urdangarin va ser condemnat a 5 anys i 10 mesos per malversació, prevaricació, frau a l’Administració, dos delictes fiscals i tràfic d’influències en el cas Nóos.

Va ingressar l’1 de març del 2021 a la presó provincial d’Àlaba, on va dormir de dilluns a dijous en règim obert fins al juny.

Anteriorment va estar al Centre d’Inserció Social (CIS) d’Alcalá de Henares (Madrid), a la presó de dones de Brieva (Àvila) i també va acudir a Pozuelo de Alarcón (Madrid) per fer tasques de voluntariat en una ONG d’atenció a persones amb discapacitat.

Urdangarin va sol·licitar el seu trasllat a la presó alabesa, ubicada a uns 14 quilòmetres de Vitòria, per l’arrelament amb la ciutat, d’on és natural i en què viuen la seva mare i alguns dels seus germans.

Notícies relacionades

En els últims mesos únicament havia de complir un control setmanal i presentar-se a la presó o trucar-hi per telèfon si estava fora de Vitòria, a més de continuar amb el programa per a condemnats per delictes econòmics i mantenir la seva activitat professional al despatx d’advocats de Vitòria on treballa com a consultor des de fa un any, el març del 2021.

Precisament en aquest despatx, Imaz&Asociados, va ser on va conèixer Ainhoa Armentia. Les fotografies que es van publicar després que l’11 de gener fos vist amb ella passejant de la mà a la platja de Bidart (França) van provocar l’anunci de la «interrupció matrimonial» entre Urdangarin i la infanta Cristina de Borbó. EFE