Amor de pel·lícula

Els cinc moments clau en la relació de Penélope Cruz i Javier Bardem

  • Javier Bardem i Penélope Cruz, nominats als Oscars 2022

Els cinc moments clau en la relació de Penélope Cruz i Javier Bardem
3
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

‘Jamón, Jamón’

Aquesta sí que és una història d’amor de pel·lícula. Perquè la relació de Penélope Cruz i Javier Bardem es va forjar a ‘Jamón, Jamón,’ el mític film de Bigas Luna. La parella es va conèixer el 1992, en ple rodatge d’aquesta cinta, en la qual van protagonitzar una tòrrida aventura amorosa davant la càmera. La d’Alcobendas tenia llavors només 16 anys, i el madrileny, amb 21, va intentar conquistar per tots els mitjans el cor de la jove actriu... i va fracassar. Segons va confessar anys després, entre ells existia tanta química com es va poder veure a la pantalla, però no va passar res.

Rumbs diferents

Després de l’estrena de la pel·lícula, van agafar rumbs molt diferents. Ella se’n va anar a Nova York per estudiar anglès i dansa, i a poc a poc va començar a llaurar-se una prolífica carrera a Hollywood. Es va convertir en una figura mediàtica pel seu festeig amb Tom Cruise en el rodatge de ‘Vainilla sky’. Ell va tardar més a creuar el bassal, però ho va fer amb èxit, de la mà dels germans Coen i ‘No es país para viejos’.

El retrobament a ‘Vicky Cristina Barcelona’

No va ser fins al 2007 quan Penélope i Bardem van començar la seva sonada relació. Woody Allen els va unir de nou en el film ‘Vicky Cristina Barcelona’. Durant el rodatge van començar a sorgir rumors d’una relació entre els actors, que es van disparar quan els paparazzis els van agafar sortint junts d’un conegut restaurant de Barcelona.

La relació va quallar quan un amic comú de la parella va celebrar una festa l’últim dia de rodatge. A partir d’aquest moment, la història d’amor va prendre força i van sorgir els primers titulars en els mitjans, tot i que ells van mirar de despistar-los.

De fet, durant l’estrena de la cinta a Los Angeles, se les van enginyar per no posar junts i fins i tot Pe va compartir protagonisme en el ‘photo call’ amb Rebecca Hall i Scarlett Johansson. Va ser tan creïble el seu distanciament, que fins i tot la premsa nord-americana es va atrevir a publicar que Bardem mantenia un ‘affaire’ amb Johansson. Res més lluny de la realitat.

Unes setmanes després, durant la ‘premiere’ de la pel·lícula a Madrid, el mateix director, Allen, va posar amb tots dos. A partir d’allà, es van convertir en els actors més desitjats pels reporters de tot el món. 

Emotiva dedicatòria i casament a les Bahames

Mentre la seva relació es consolidava i anava vent en popa, la feliç parella no deixava de rebre reconeixements per tot el món. El 2010, a Cannes, el fill de Pilar Bardem va ser guardonat amb el premi al millor actor per ‘Biutiful’ i va dedicar unes amoroses paraules a la seva parella. «Per a la meva amiga, la meva sòcia, el meu amor. Penélope: et dec moltes coses i t’estimo molt», va expressar davant la gran sorpresa del públic.

L’emotiva dedicatòria es va convertir en l’avantsala de l’anunci de casament. Una cerimònia que es va fer amb extremada discreció, fins al punt que es va conèixer a través d’un breu comunicat de premsa de l’agència Kuranda.

Segons van confirmar alguns mitjans, es va celebrar a principis del mes de juliol a les Bahames, a casa d’uns amics. Només van assistir a la cerimònia familiars de la parella. Pocs detalls es van conèixer de l’enllaç, només que la intèrpret portava un vestit del seu amic el dissenyador John Galliano.

Família i estabilitat

Fruit del seu amor, el 2011 es van convertir en pares del Leo, el seu primer fill, i el 2013 va néixer la Luna, la benjamina de la família. No obstant, malgrat la seva estabilitat familiar, els dos actors són reticents a exhibir-se en públic i mai han publicat una fotografia amb els seus fills.

En més d’una ocasió, Penélope ha deixat clar que la seva privacitat és sagrada i tant ella com Bardem han reconegut que s’esforcen per separar la ficció de la realitat de la seva història d’amor.

El cert és que com a marit i dona, continuen compartint protagonisme a la gran pantalla. Un exemple d’això són els films ‘Everybody knows’ i ‘Loving Pablo’.