Presumpte suïcidi

Trobat mort a casa seva, a l’Argentina, el cineasta francès Iván Noel, acusat d’abusos sexuals

  • El director de cine, imputat a França per un delicte similar, publica una carta de comiat en què nega les denúncies dels tres adolescents argentins

Trobat mort a casa seva, a l’Argentina, el cineasta francès Iván Noel, acusat d’abusos sexuals

Facebook / Noel Films

2
Es llegeix en minuts

El cineasta francès establert a l’Argentina Iván Noel, de 52 anys, que havia sigut acusat d’abusos sexuals a França i després a l’Argentina, ha sigut trobat mort a casa seva a la província argentina de Córdoba, al centre del país, segons han confirmat a Efe aquest dimarts fonts judicials.

El cos d’Yves Noel Couldrey, conegut com a Iván Noel, ha sigut trobat sense vida per la seva parella i tot apunta que es tracta d’un suïcidi, però fins a tenir el resultat definitiu de l’autòpsia s’ha catalogat com a «mort d’etiologia dubtosa».

Noel va començar escrivint i interpretant les seves pròpies composicions musicals i va passar a filmar petites escenes, curtmetratges i a escriure i produir llargmetratges per poder mostrar la seva música, segons va descriure al seu portal Noel Films. Va estrenar deu llargmetratges i en tenia un onzè en producció com a pilot de sèrie de televisió per a Netflix.

Carta de comiat

Noel havia publicat una carta de comiat als seus amics al canal de YouTube Noel Films titulada ‘L’adeu sense tristeses d’Iván Noel’.

«Poso fi al meu capítol sense depressió, ni tristesa, ni cap tipus de penediment o amargor, sinó com el Max [al·ludint a un amic que va prendre la determinació de treure’s la vida] de forma clara i lògica», va escriure el cineasta.

«De cap manera això suposa qualsevol admissió meva d’ofensa cap a algú. Al contrari: jo mai vaig ser capaç de fer mal a gent, i menys, als més vulnerables», va indicar.

Al final del vídeo se l’observa col·locant-se uns guants de làtex, una mascareta i pujant la caputxa del jersei, col·locant un plat davant seu i mostrant un flascó de cianur de potassi, segons va descriure en pantalla.

Finalment, explica que es tracta d’una precaució que assumeix pel verí que prendrà i riu: «És massa boig, és com Covid i humor», va afirmar.

Causa judicial

A la província argentina de Córdoba s’havia iniciat un procés judicial per la denúncia d’abusos sexuals realitzada per tres adolescents, que s’haurien comès durant la filmació de la pel·lícula ‘Cordero de Dios’, rodada entre finals del 2018 i principis del 2019.

A més, mitjans locals han recordat que Noel va ser condemnat a França per abusar sexualment d’un adolescent de 15 anys. Després de la condemna, i enmig de la investigació, el cineasta se’n va anar a viure a l’Argentina, per la qual cosa el judici es va realitzar «en absència». Noel va evitar l’extradició apel·lant la sentència.

Notícies relacionades

El seu advocat defensor, Fernando Moyano, ha declarat a la ràdio argentina Punto 11 que no té cap dubte que «es tracta d’un suïcidi», alhora que ha explicat que Noel li havia dit que si es publicava la informació de la denúncia a la premsa «es trauria la vida».

«Ell estava molt preocupat pel fet que transcendís als mitjans aquesta denúncia», ha afirmat Moyano, que ha afegit que li havia dit «que no havia comès els delictes que li estaven retraient».