ELS OSCAR DE LA MODA

La Gala del Met se celebrarà el setembre que ve

L’esdeveniment més esperat de la indústria de la moda torna, però no al maig, com era habitual, sinó el 13 de setembre

La Gala del Met se celebrarà el setembre que ve
2
Es llegeix en minuts

La Met Gala o la Costume Institute Gala, un dels esdeveniments socials més importants de Nova York, es tornarà a celebrar aquest any, però no el primer dilluns de maig, com és tradició, sinó el 13 de setembre que ve, amb una temàtica que retrà homenatge a la moda americana.

Segons han confirmat els organitzadors, el Museu d’Art Metropolità de Nova York (Met) i la revista ‘Vogue’, s’espera que aquesta nova edició coincideixi amb el tancament de la Setmana de la Moda de Nova York, tot i que depèn de la normativa que hagin imposat les autoritats sanitàries aleshores.

La Gala Met del 2021 se celebraria després que els organitzadors es veiessin forçats a posposar-la indefinidament i després cancel·lar l’esdeveniment el 2020 per la pandèmia del coronavirus.

La Gala Met, que té l’objectiu de recaptar fons per a l’Institut del Vestit del Museu Metropolità de Nova York, a més vindrà acompanyada d’una exposició de moda, com és costum, però aquesta vegada es dividirà en dues parts diferents que es presentaran de forma esglaonada. 

La primera es titularà «In Amèrica: A Lexicon of Fashion», obrirà les portes des del 18 de setembre que ve fins al 5 de setembre del 2022 i té l’objectiu de celebrar el 75 aniversari de l’Institut del Vestit i «explorar el vocabulari modern de la moda nord-americana». 

La segona, ‘In America: An Anthology of Fashion’, obrirà el 5 de maig del 2022 i també tancarà el 5 de setembre del 2022, i «explorarà el desenvolupament de la moda nord-americana presentant narratives que estan relacionades amb les històries complexes d’aquests espais». 

Aquesta segona mostra ja es veurà acompanyada, el 2022, per una Gala Met segons l’ús, que se celebrarà el primer dilluns de maig, és a dir, el 2 de maig de l’any que ve. «Durant l’any passat, per la pandèmia, la connexió amb casa nostra s’ha tornat més emocional, així com amb la nostra roba. Per a la moda nord-americana, això ha significat més èmfasi en el sentiment sobre l’element pràctic», va afirmar en un comunicat el comissari en cap de l’Institut del Vestit, Andrew Bolton. 

Notícies relacionades

«Responent a aquest canvi, la primera part de l’exposició establirà un vocabulari modern de la moda nord-americana basat en les qualitats expressives de la roba, així com associacions més profundes a temes d’equitat, diversitat i inclusió», va afirmar Bolton. 

«La segona part investigarà més a fons el llenguatge en desenvolupament de la moda nord-americana a través d’una sèrie de col·laboracions amb directors de cine nord-americans», va dir. La primera mostra girarà entorn de la vestimenta del segle XX i XXI, i la segona al voltant de la moda des del segle XVIII fins a l’actualitat, segons informa Efe.

Temes:

Moda