Un cost de més de 28.000 euros

Una estàtua de Greta Thunberg crea polèmica en una universitat britànica

L’obra en bronze de la jove figura del moviment contra l’escalfament global és la primera en mida real del món

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La inauguració aquest dimarts en una universitat d’una estàtua que representa la jove figura del moviment contra l’escalfament global, la sueca Greta Thunberg, ha desencadenat la polèmica pel que fa als fons que se li van dedicar.

Batejada Make a difference (Fer la diferència), l’obra en bronze, la primera estàtua en mida real de Thunberg al món, segons la universitat de Winchester (al sud d’Anglaterra), va ser concebuda per Christine Charlesworth.

«Orgullosa» de rendir-li homenatge a la sueca de 18 anys, l’‘establishment’ reconeix que «per a molts és una figura polèmica» i acull amb plaer «el debat raonat i les converses crítiques», assenyala en un comunicat la vicerectora, Joy Carter.

Més de 28.000 euros

Al mateix temps que expressava admiració per Greta Thunberg, el gremi estudiantil va denunciar en un comunicat la quantitat de diners dedicada a l’estàtua, 24.000 lliures esterlines (més de 28.000 euros) i va sol·licitar que es destinés la mateixa quantitat als serveis d’ajuda estudiantil.

Notícies relacionades

«Estem en un any de Covid-19, molts estudiants no han tingut un accés real al campus, molts d’ells intenten estudiar ‘online’ i necessiten suport de veritat», ha dit a la BBC Megan Ball, presidenta del sindicat d’estudiants.

El gremi universitari ha denunciat la «vanitat» del projecte, també criticant els diners invertits, que podrien haver sigut utilitzats per evitar acomiadaments i retallades pressupostàries.