COSIFICACIÓ EN DIRECTE

Marta Nieto i Daniela Santiago responen als comentaris masclistes dels Premis Goya

Les actrius surten al pas de les vergonyoses afirmacions de diversos treballadors de RTVE durant la retransmissió de l’alfombra vermella

GRAF9705  MALAGA  06 03 2021 - La actriz Marta Nieto a su llegada hoy Sabado a la gala de la 35 edicion de los Premios Goya que se celebra en el Teatro del Soho CaixaBank de Malaga  EFE Jorge Zapata

GRAF9705 MALAGA 06 03 2021 - La actriz Marta Nieto a su llegada hoy Sabado a la gala de la 35 edicion de los Premios Goya que se celebra en el Teatro del Soho CaixaBank de Malaga EFE Jorge Zapata / JORGE ZAPATA

3
Es llegeix en minuts

Les reaccions als comentaris sexistes i masclistes que es van colar, i es van escoltar, a través del Facebook de TVE durant la retransmissió de l’arribada dels convidats a la gala d’entrega de la 35a edició dels premis Goya no deixen de succeir-se. 

I una de les que ho ha fet ha sigut l’actriu Marta Nieto, involuntària protagonista dels censurables comentaris de diversos treballadors de RTVE, que es van dedicar a comentar, qualificar i criticar el cos i l’aspecte de diverses actrius durant el seu pas per l’alfombra vermella. 

«Respecte al vídeo i als àudios filtrats, m’agradaria cridar de ràbia. Per aquest tipus de comentaris el 8-M té més sentit que mai, perquè els vostres judicis masclistes que ens cosifiquen i ens comparen en funció dels vostres gustos ridículs hauria de ser una cosa que us avergonyís verbalitzar», ha lamentat l’actriu murciana de 39 anys.

«Aquesta es diu Marta Nieto. Està bona. Doncs et dic una cosa, és la més bona de totes, perquè les altres eren totes esqueletets...», se sent dir jocosament sobre l’actriu a tres membres de l’equip de TVE.

Marta ha assegurat també que els comentaris «són la mostra de la societat en què vivim. Del dret d’uns a opinar sense conseqüències i de l’obligació de moltes de callar i complaure».

«Els nostres cossos no són per a vosaltres. No són per al vostre delit, el vostre judici o per a les vostres experiències. Els nostres cossos són per a nosaltres. Com vulguem vestir, com els disfrutem, com els lluim o no, és cosa nostra. Per al nostre plaer. Quina pena i quina vergonya. Tot el meu amor a les meves companyes meravelloses i inspiradores. Ja n’estem fartes», ha lamentat finalment.

Daniela Santiago respon

Una altra de les afectades per tan vergonyosa situació, l’actriu Daniela Santiago, de qui es va arribar a dir que «semblava un putot tota plena de tatuatges. No sé d’on l’han tret aquesta. Aquesta cobra, però puta puta, però segur. ¡Quin pinta.....!», també ha sortit al pas de tan retrògrades afirmacions. 

«No soc una prostituta per portar el meu cos marcat de records i vivències que formen part de mi , cada tatuatge que porto explica una història...», ha respost contundent en el seu compte d’Instagram.

«Lamentablement és tan necessari el 8-M!!!! Per demostrar i lluitar per la nostra dignitat!!!!! Però hi ha molt a canviar!!!! Hi ha molt per continuar lluitant!!! Soc una més!!! Una que avui sent a la seva pell i el seu cor una decepció molt gran!!!!, afegeix l’actriu malaguenya protagonista de la sèrie ‘Veneno’.

A la seva tornada a Madrid, Daniela ha declarat sobre l’assumpte: «Em sembla molt trist que avui dia hi continuï havent homes que jutgin les dones per la seva aparença física, em sembla lamentable, la veritat». «Totalment fora de to», ha afegit.

Una altra de les actrius que s’ha afegit a l’onada d’indignació ha sigut Paz Vega. «És tan horrible que millor ni comentar-ho. La imatge la malmeten ells mateixos, el cine no es malmet amb això», ha assegurat la intèrpret sevillana, una de les encarregades d’entregar un dels premis.

Expedient obert.

Notícies relacionades

Després de l’incident, RTVE va fer pública una nota en la qual «lamentava i condemnava» els fets.

«En la cobertura d’ahir les imatges de Màlaga arribaven al Control Central de RTVE a Madrid després d’una preselecció de senyals que provenien de diverses càm. Aquesta preselecció és la que arriba al control central de Torrespaña des d’on es distribueixen. RTVE ja ha obert un expedient informatiu i ha identificat el punt exacte des del qual es van produir els desafortunats comentaris que es van sentir a través de l’àudio d’ambient», va informar l’ens públic.