Sanció de 445 euros

Multa a Bruce Springsteen per «dos petits glops de tequila»

El ‘Boss’ es declara culpable d’haver begut alcohol en un parc i la fiscalia retira dos càrrecs per conduir embriagat

Bruce Springsteen, l’any passat a Mèxic, en un concert del Wrecking Ball Tour.

Bruce Springsteen, l’any passat a Mèxic, en un concert del Wrecking Ball Tour. / EFE / SÁSHENKA GUITIÉRREZ

3
Es llegeix en minuts

El cantant nord-americà Bruce Springsteen ha sigut multat aquest dimecres per un jutge de Nova Jersey (EUA) a pagar 540 dòlars (445 euros) després que el ‘Boss’ es declarés culpable d’haver pres «dos petits glops de tequila» en un parc en el qual hi ha prohibit el consum d’ alcohol, i una vegada que la fiscalia va retirar dos càrrecs per conducció sota els efectes de l’ alcohol, ja que no va donar positiu.

L’artista, de 71 anys, que va comparèixer telemàticament davant del jutge vestit amb camisa, jersei i jaqueta americana, va ser detingut per la Policia el 14 de novembre del 2020 al parc nacional Gateway National Recreation Area, situat a la localitat de Sandy Hook, al seu estat natal de Nova Jersey.

Els agents van presentar tres càrrecs contra Springsteen: conducció temerària, conduir intoxicat i consum d’alcohol en una zona tancada al públic. L’ajudant del fiscal Adam Baker va sol·licitar al jutge al començament de la compareixença la retirada dels dos primers càrrecs ja que, segons va explicar, el cantant va sol·licitar una prova d’alcohol a la comissaria i el resultat va ser de 0.02 grams per 100 mil·lilitres de sang, una proporció d’alcohol que és dins dels límits permesos per la llei.

Rebuig d’una prova

El fiscal també va apuntar que Springsteen va rebutjar una prova preliminar en el moment de la detenció, tot i que va precisar que no és obligatòria, i el jutge va afegir que tampoc té validesa en un judici. «Sol·licitem al tribunal la retirada dels dos càrrecs de conduir un vehicle sota la influència de l’alcohol i de conducció temerària», va dir el fiscal.

Després que el passat 10 de febrer es conegués que Springsteen havia sigut detingut per conduir sota els efectes de l’alcohol, Stellantis NV, l’empresa matriu dels vehicles Jeep, va decidir la retirada temporal d’un anunci protagonitzat per l’artista.

«Seria inapropiat comentar sobre els detalls d’un assumpte sobre el qual només hem llegit i no podem confirmar. Però també és correcte interrompre (...) l’anunci fins que puguin establir-se més fets», va dir llavors als mitjans locals un portaveu de Jeep.

Crida a la unitat

Durant l’espot publicitari, «The Boss» (El Cap) apareixia conduint un Jeep a Kansas, apel·lant a la unitat després de l’elecció del demòcrata Joe Biden davant el republicà Donald Trump. L’anunci va ser difós durant l’última Superbowl, que va tenir gairebé 100 milions d’espectadors.

Després de ser desestimats els dos càrrecs, que poden comportar fins a sis mesos de presó cada un i 5.000 dòlars (al voltant de 4.100 euros) de multa, el jutge va indicar que tenia entès que l’acusat, mitjançant converses amb la Fiscalia, s’havia mostrat disposat a declarar-se culpable del delicte de consumir alcohol en una zona en la que estava prohibit, i va donar pas a l’advocat que li va preguntar si reconeixia haver comès l’esmentat delicte, a la qual cosa Springsteen va respondre «sí».

L’advocat, que va preguntar curiosament a l’autor de ‘Born in the USA’ si havia nascut als EUA, també li va demanar que aclarís quin tipus d’alcohol havia consumit. «Dos petits glops de tequila», va contestar breument l’artista.

Notícies relacionades

El seu advocat també va sol·licitar al jutge que tingués en compte que el seu client compareixia sense cap antecedent penal i que havia acceptat tota la responsabilitat per les seves accions del 14 de novembre del 2020, a més que es tractava d’un «cas singular».

Pagament immediat

Tot seguit, el jutge va concloure la sessió amb aquestes paraules: «Senyor Springsteen, estic convençut que una multa és l’apropiat en aquest cas (..), així que imposaré una multa de 500 dòlars. Necessito preguntar-li quant temps necessita per pagar aquesta multa», va dir el jutge a l’estrella de rock internacional que ha gravat 20 àlbums d’estudi al llarg dels seus gairebé 50 anys de carrera. «Crec que puc pagar això immediatament, senyoria», va respondre el cantant amb un somriure a la boca.