’LIVING A CELEBRATION’

Rosa López, els 40 anys de la jove guanyadora d’‘OT’

La cantant Rosa López

La cantant Rosa López

2
Es llegeix en minuts

Sembla que va ser ahir quan una jove Rosa López de 20 anys guanyava la primera edició d’‘Operación Triunfo’, convertint-se de la nit al dia en ‘La Rosa d’Espanya’.

La jove granadina, bregada en casaments i batejos, discoteques i festes majors en diverses orquestres de la província, es convertia així en la representant de TVE al Festival d’Eurovisió del 2002 al costat de la resta de companys de l’acadèmia, en el que alguns van considerar la representació 2.0 de la Marca Espanya que havia d’arrasar a l’Europa musical.

El cinquè lloc d’‘Europe’s living a celebration’ va suposar la desil·lusió general i la sospita de tongo dels més viscerals fans del concurs. Però també va ser l’inici del reconeixement popular de la carrera professional de la cantant que va gravar el seu disc de debut, ‘Rosa’, que es va coronar a la llista Promusicae amb rècords de vendes.

Una sensacional Rosa López celebra el seu 40 aniversari en el seu compte d’Instagram.

20 anys de carrera artística, 40 de vida

Avui, dijous 14 de gener, aquella captivadora cantant que va captivar el públic per la seva veu i simpatia i que quan cantava en anglès «sembla tenir la veu d’Aretha Frankiln», en paraules de Massiel, compleix 40 anys.

Vint anys de carrera artística i 40 de vida en els quals la intèrpret de Peñuelas, que recorria les carreteres en companyia del seu pare, alhora conductor i representant, acumula vuit discos, algun número u i diversos premis i distincions, en una trajectòria artística d’alts i baixos, amb una continuada lluita amb la seva pròpia imatge i en la qual la seva participació en diversos ‘talents’ de televisió com ‘Mira quién baila’ i ‘Tu cara me suena’ l’han ajudat a mantenir-se entre l’imaginari popular.

Rosa López arriba als 40 en un cert ostracisme professional provocat per la pandèmia, però radiant, feliç i més enamorada que mai i amb la maternitat entre els seus objectius, segons va confessar en el programa de Bertín Osborne, ‘El show de Bertín’ (Canal Sur).

Notícies relacionades

 «És increïble. No he conegut fins ara una persona amb un cor tan gran. És molt especial», se sincerava Rosa al veterà cantant de ranxeres. «El vaig conèixer en un concert de Marta Sánchez, ell hi treballava. No solc sortir però hi vaig anar. Em va treure de la multitud a l’estil Kevin Costner», revelava una il·lusionada López sobre la feliç coincidència.

Una relació que fa que l’artista consideri seriosament l’opció de ser mare, «m’està passant pel cap, veig un nen i vull tenir-ne un».

Temes:

Rosa López