REACCIÓ IRADA

The Weeknd acusa de corrupció els Grammy després de quedar-se sense nominacions

«Els Grammy continuen corruptes. Em deuen a mi, als meus fans i a la indústria la transparència», va tuitejar

zentauroepp55958584 in this handout image courtesy of abc rapper the weeknd pose201125092741

zentauroepp55958584 in this handout image courtesy of abc rapper the weeknd pose201125092741

1
Es llegeix en minuts

El cantant The Weeknd va acusar els premis Grammy de ser corruptes i d’elegir-se mitjançant un procés que no és transparent, després que no aconseguís cap nominació malgrat ser un dels grans favorits.

«Els Grammy continuen corruptes. Em deuen a mi, als meus fans i a la indústria la transparència...», va tuitejar l’artista hores després que l’Acadèmia de la Gravació dels Estats Units anunciés dimarts al matí els seus candidats a la 63a edició dels guardons, que s’entregaran el 31 de gener del 2021.

 

L’absència de The Weeknd als Grammy –el seu nom no figura en cap de les més de 80 categories– va ser rebuda amb sorpresa entre la premsa musical internacional, ja que el seu últim disc ‘After Hours’, del qual es desprenen senzills com ‘Blinding Lights’, és considerat un dels millors treballs de l’any.

A la gala de la Superbowl

La popularitat de l’artista canadenc, de 30 anys, és tal que el febrer del 2021 prendrà el testimoni de Jennifer López i Shakira per protagonitzar l’espectacle musical de la Superbowl, l’esdeveniment televisiu per excel·lència als EUA. A més, el disc i algunes de les seves cançons han triomfat recentment en premis com els MTV VMA, American Music Awards o Billboard Music Awards.

The Weeknd, en un concert el 2017. / AFP

Si bé és cert que els Grammy deuen el seu prestigi al fet que són elegits per experts de la indústria musical sense dependre d’objectius comercials, sorprèn que no tingui ni una sola menció davant competidors amb treballs menys celebrats com Justin Bieber (4 nominacions) o Coldplay.

Dures negociacions

Notícies relacionades

Segons la revista ‘Variety’, fonts pròximes al conflicte expliquen que l’equip de The Weeknd (de nom real Abel Makkonen Tesfaye) i l’organització dels Grammy van mantenir dures negociacions perquè l’artista actués a la pròxima gala, una logística complexa ja que la setmana següent tenia agendada la seva gran aparició a la Superbowl. Finalment van acordar una actuació que ara queda en l’aire. Ni l’Acadèmia ni l’equip de l’artista s’han pronunciat al respecte.

Beyoncé, amb nou candidatures, i Dua Lipa, Taylor Swift i Roddy Rich, amb sis cada un, són els artistes més nominats als 63ens premis Grammy, que s’entregaran el 31 de gener a Los Angeles (EUA) amb una cerimònia reinventada per la pandèmia del coronavirus.