FICCIÓ 'MADE IN CANADA'

¿Vosaltres tampoc coneixeu 'Schitt's Creek', la sèrie de comèdia que ha arrasat en els Emmy? Això us esteu perdent

La sèrie ha obtingut 9 premis Emmy, entre aquests, el de millor sèrie i direcció de comèdia

undefined55055048 gente serie  schitt s creek200922172151

undefined55055048 gente serie schitt s creek200922172151

2
Es llegeix en minuts
Clara Hernández

Aquest diumenge, la sèrie ‘Schitts’s Creek’ es convertia en una de les grans triomfadores de la gala confinada dels premis Emmy, on arrasava en la categoria comèdia i obtenia nou estatuetes de les 19 a les quals estava nominada. La ficció ha obtingut el premi a millor sèrie, millor director (Andrew Cividino i Daniel Levy), millor actor protagonista (Eugene Levy), millor actriu protagonista (Catherina O’Hara), millor actriu de repartiment (Annie Murphy) i millor actor de repartiment (Daniel Levy) en una comèdia, així com altres reconeixements, com el guió, el càsting i el vestuari.

No obstant, i malgrat que la producció ja arriba a la seva sisena temporada i està disponible a Espanya a través de Movistar +, poc s’ha parlat per aquesta banda del bassal de les virtuts d’una ficció ‘made in Canada’ («ja m’estic atipant de tant premi canadenc», va fer broma en un moment de la gala el presentador, Jimmy Kimmel)  poc coneguda però que els crítics s’han encarregat d’enaltir i gairebé l’han convertint en ‘sèrie de culte’, i que els seus seguidors defensen per tots els mitjans. 

L’argument gira entorn de l’acabalada família Rose (el magnat de la botiga de vídeos Johnny, la seva dona i exactriu de telenovel·la, la Moira, i els seus fills, el David i l’Alexis), que, quan perden tota la seva fortuna, es veuen obligats a mudar-se a un motel d’una ciutat, Schitt’s Creek, que van comprar anteriorment gairebé per broma (el nom sona semblant a ‘Torrent de merda’ en anglès. En fi). Les rialles comencen quan aquests refinats nous habitants xoquen contra els costums senzills dels habitants del municipi.

 A més de les ganes de comèdia de l’audiència, la ficció compta amb grans interpretacions: la de Catherine O’Hara (la Moira) i la del seu marit en la ficció, Eugene Levy, que juntament amb el seu fill en la realitat i la ficció (Daniel Levy, és a dir, el David) és el creador i director de la sèrie. 

Notícies relacionades

 L’adoració que desperta en les xarxes també es respira en les pàgines de ressenyes de referència, tot i que no en totes. Així, mentre Film Affinity li ha atorgat 3 estrelles sobre 5, és a dir, un moderat bé, IMDB puja la nota a un 8,4 sobre 10. En canvi, Rotten Tomatoes demostra estar en sintonia amb ‘Schitt’s Creek’ i li dona un excel·lent (un 92 sobre 100).  

Els seus partidaris la descriuen com a «enginyosa», «amable», «lleugera» i amb acudits justament intel·ligents que provoquen riureper les butxaques.  Una producció «lleugera» i concisa que, segons molts, va a més a mesura que es van donant noves situacions.