PAÍS DE LA PRIMERA DAMA DELS EUA

Una estàtua de Melania Trump reneix de les seves cendres a Eslovènia

El primer monument a la dona de Donald Trump va ser cremat al juliol per uns desconeguts

Amb aquesta obra, l'artista Brad Downey vol recordar al president dels EUA que la seva dona és immigrant

54943714 60

54943714 60 / JURE MAKOVEC (AFP)

1
Es llegeix en minuts
AFP

Una nova estàtua de la primera dama nord-americana, Melania Trump, s’ha inaugurat a Eslovènia, el seu país natal, en reemplaçament de l’original, cremada al juliol, a fi de recordar els orígens de la dona de Donald Trump.

De mida natural i situada al mig d’un campa prop de Sevnica, una ciutat de l’est d’Eslovènia on Melania Trump va passar la seva infància, l’estàtua, ara de bronze, immortalitza la primera dama, que saluda amb la mà, inspirant-se en una imatge de la presa de possessió de Trump al 2017.

L’obra va ser encarregada per un artista nord-americà anomenat Brad Downey, que vol criticar la política de Trump en matèria de migració, recordant-li que la seva dona és immigrant.

La nova estàtua de Melania, al costat de l’arbre cremat on es recolzava la primera estàtua. / AFP

Notícies relacionades

Downey va encarregar l’any passat una primera estàtua que representava l’exmodel i avui primera dama, de 50 anys, però l’obra, esculpida en un tronc d’arbre, semblava un espantaocells i va ser cremada per desconeguts fa uns mesos. L’artista va encarregar una altra escultura, monocroma i més sòlida.

També té un pastís en el seu honor

Les persones que han acudit a la inauguració de l’estàtua també van poder degustar el ‘Melania cake’, un dolç fabricat per una fleca local en honor a la primera dama.