CÈLEBRE CORRIDA A RONDA

Francisco Rivera atribueix la cancel·lació de La Goyesca als empresaris «que han abusat»

«Estic trist», diu l'empresari al donar la notícia a través d'un vídeo

zentauroepp54195304 01 01 1970 francisco rivera nost lgico en el d cimosexto ani200815101648

zentauroepp54195304 01 01 1970 francisco rivera nost lgico en el d cimosexto ani200815101648 / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts

 

Les imatges de les places de toros plenes de públic quan els estadis de futbol estan buits li han passat factura a La Goyesca, la tradicional corrida de toros que és tot un reclam per als aficionats cada any a la plaça de toros de Ronda (Màlaga). L’empresari que la gestiona, Francisco Rivera, que fa uns dies presentava el cartell, ha hagut de fer marxa enrere i s’ha vist obligat a anunciar la cancel·lació de la corrida, que estava prevista per al 29 d’agost.

Segons el torero, la Junta d’Andalusia ha pres la dràstica decisió a causa de les noves mesures de contenció del coronavirus, i ha atribuït la suspensió a la irresponsabilitat d’alguns «empresaris taurins que no s’han comportat i han abusat». En concret s’ha referit a la cursa celebrada al Puerto de Santa María, Cadis, el cap de setmana passat, i en què va torejar un altre dels noms de la crònica rosa taurina d’aquest estiu, el valencià Enrique Ponce. 

Francisco Rivera ha donat la notícia als seus seguidors a través d’un vídeo, en què lamenta que, malgrat haver «lluitat i la il·lusió posada i l’esforç dels toreros i de la Real Maestranza de Caballería de Ronda», finalment la corrida no se celebrarà. «Sento comunicar una notícia molt trista. Aquest any al final no hi pot haver Goyesca. Ho hem lluitat, ho hem intentat, ho hem adaptat... Els toreros han posat tot l’esforç i la il·lusió. La mestrança ens ha donat tot el seu recolzament i no tinc paraules d’agraïment», començava l’empresari.  «Tots ens hem esforçat perquè la Goyesca pogués existir, però no és possible. La Junta d’Andalusia s’ha vist obligada a prendre una sèrie de mesures per a la lluita contra la Covid-19», anunciava el torero. 

Notícies relacionades

A més, el torero ha considerat que els culpables que les autoritats hagin pres aquesta dràstica decisió són «els empresaris taurins que no s’han comportat i han abusat» al no complir les estrictes mesures sanitàries contra el virus. «Tots en paguem les conseqüències, gràcies a aquests empresaris a partir d’ara les corrides de toros seran inviables», ha assenyalat en el vídeo, a més d’insistir en la tristesa que suposa la notícia per a ell, per a Ronda i per al món del toreig. «Una notícia molt trista. Per a mi, per a Ronda, perquè una de les coses que em van impulsar va ser posar el meu gra de sorra en aquests difícils moments per a la meva ciutat i una trista notícia per al toreig», afirmava finalment. 

En aquest festeig estava prevista la participació de Morante de la Puebla, Pablo Aguado i Roca Rey. Al matí, aquell mateix dia, s’hauria portat a terme una corrida de toros novells en què haurien participat els Moli de Ronda i Ignacio Candelas, de Ronda.