AL PRIORAT

L'hotel Terra Dominicata, premiat per la seva arquitectura i paisatgisme

Guanya el premi Architizer del jurat i l'Architizer per votació popular en la categoria paisatge: jardí privat

zentauroepp54446450 gente 11 08 2020 hotel terra dominicata priorat200812144308

zentauroepp54446450 gente 11 08 2020 hotel terra dominicata priorat200812144308 / LUX VISUAL STORYTELLERS

1
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO

En un dels llocs més bonics del Priorat, a prop de la cartoixa de Scala Dei i amb les muntanyes del Montsant ben presents, l’hotel Terra Dominicata és tot un descobriment per al viatger. L’establiment ha sigut recompensat ara perquè s’integra molt bé en el seu entorn amb el premi Architizer del jurat i el premi Architizer per votació popular en la categoria paisatge: jardí privat. 

El projecte d’arquitectura del paisatge i espais exteriors, entre els quals destaca la piscina, realitzat per l’estudi SCOB de Barcelona, es va portar a terme amb un objectiu clar: preservar al màxim l’entorn i l’arquitectura local a través de tècniques de construcció sostenibles. Així va ser possible preservar l’equilibri de la vegetació, colors i textures, d’un lloc considerat patrimoni històric i cultural. Terra Dominicata competia en aquest certamen internacional amb quatre obres més, situades a Londres, Saporo, Austin i Nova York. 

Notícies relacionades

Aquest és el segon guardó relacionat amb arquitectura, interiorisme i paisatge que reben l’hotel i Scob des de l’inici del 2020. El mes de juliol passat van anunciar el premi LILA 2020, en la categoria d’‘hospitality’, pel seu projecte paisatgístic. El Terra Dominicata, amb els seus colors terrosos, es va aixecar a partir de la restauració de la masia Mas del Tancat, que havia sigut habitada per camperols que treballaven les terres sota domini del monestir de Scala Dei ja a partir del segle XII. L’espai compta amb un excel·lent celler de vins i organitza presentacions i maridatges. Compta amb celler de vins propi enmig d’una extensió de 135 hectàrees de terreny.

«Més que un hotel, Terra Dominicata és un desafiament de disseny i arquitectura, després d’una llarga i cuidada planificació vam aconseguir mantenir l’estructura i essència original de la masia, respectant l’entorn del parc natural que l’abriga, i vam aconseguir donar-li una nova vida i personalitat que esperem sigui molt llarga», ha declarat María Vives, arquitecta i responsable del projecte.

Temes:

Hotels