ESTRENA AQUEST DIMECRES

Segura: «La idea de fer una pel·lícula i que no passi pels cines m'angoixa»

L'actor dirigeix, escriu i protagonitza 'Padre no hay más que uno 2', seqüela de la pel·lícula més taquillera del 2019

santiago-segura / periodico

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

Santiago Segura torna amb ‘Padre no hay más que uno 2: La llegada de la suegra’, seqüela de la pel·lícula espanyola més taquillera del 2019. L’actor dirigeix, escriu i protagonitza la cinta, que s’estrena aquest dimecres 29 de juliol desafiant la pandèmia de coronavirus i en un dels moments més delicats per als cines.

Malgrat aquest contratemps, el cineasta ha decidit mantenir la data de llançament i donar amb el seu treball un impuls a les sales. «Des de petit la sala fosca ha sigut la meva devoció. La idea de fer una pel·lícula i que no passi per cines em fa angoixa», confessa Segura en una entrevista concedida a Europa Press. L’intèrpret reconeix que estan estrenant «contra vent i pandèmia», decisió que ha pres per ajudar una indústria que li ha «donat tant».

«Els cines necessiten producte», reivindica, tot i que admet que li fa «pena» veure com «les superproduccions nord-americanes volen conservar les seves inversions», i deixar un agost en blanc sense pel·lícules «de crispetes» a la cartellera. «A mi m’ha semblat necessari estrenar. A més he vist les mesures de seguretat que han implementat els cines, que estan molt bé», apunta el polifacètic Segura.

«A mi m’ha semblat necessari estrenar. A més he vist les mesures de seguretat que han implementat els cines, que estan molt bé»

Loles León, que encarna la sogra del títol, advoca per «normalitzar aquests moments difícils per poder sortir endavant», i això passa per continuar disfrutant del setè art. «Cal intentar tenir les mateixes emocions i les mateixes rialles que abans. Està molt bé estrenar ara perquè es comença amb aquesta comèdia i aquest és el camí que hem de seguir», assenyala. Per a la intèrpret, «s’ha de viure la vida tal com és en aquest moment fins que trobin un tractament».

Santiago Segura, en la ‘premiere’ de la seqüela de ‘Padre no hay más que uno 2’. / EUROPA PRESS

L’últim cop al cine

«El cine estava molt tocat i això pot ser la punta», lamenta el realitzador, que tem pel futur de la gran pantalla. «Em feia molta pena que aquesta pandèmia es portés als cines», confessa.

Segura estava decidit a complir la data d’estrena malgrat el confinament, que el va obligar a posposar els últims dies de rodatge. «Ha sigut estrany, amb les mascaretes... La nova normalitat, que jo la detesto. Espero que desaparegui ben aviat i entrem en l’antiga normalitat», diu, fent broma. «El que no podem és paralitzar-nos o deprimir-nos, hem de tirar endavant com sigui. És important revitalitzar l’economia», esgrimeix.

«[Rodar] ha sigut estrany, amb les mascaretes... La nova normalitat, que jo la detesto. Espero que desaparegui ben aviat i entrem a l’antiga normalitat»

A més del cop que pot suposar per a l’economia, el director i protagonista de la saga ‘Torrente’ tem que la Covid-19 marqui un abans i un després també en la ficció. «A les pel·lícules que facin ara, si la gent va sense mascareta, ¿és com si no guardessin la distància de seguretat?», planteja.

«És com el tabac, que l’han prohibit per no donar mal exemple. Ara qualsevol cosa que sigui sense mascareta i amb gent acostada seria mal exemple», opina. Per la seva part, León es mostra a favor que la crisi del coronavirus faci el salt a la pantalla. «No seré jo el que ho faci», sentencia el seu company.

El repartiment, amb novetats

En aquesta segona entrega Segura ha comptat de nou amb Martina D’AntiochiaLuna Fulgencio, Carlos González Morollón i les seves filles, Calma i Sirena, per exercir de pare en la ficció. «Generalment no trobo paral·lelisme amb els personatges però aquí sí que hi ha coses que he posat de la meva vida», reconeix.

Notícies relacionades

Una cosa semblant respon León. «Quan vaig llegir el guió vaig pensar que era una gran oportunitat per demostrar que bona àvia que soc», assegura. «M’encantaria tenir molts nets i aquí m’he estrenat», afegeix. No obstant, l’actriu argumenta que es tracta d’una trama universal. «És igual que tinguis nens, és una història que arriba a tothom», afirma.

Toni AcostaLeo Harlem i Silvia Abril completen el repartiment de ‘Padre no hay más que uno 2: La llegada de la suegra'.

Temes:

Cine