UN ARTISTA TOCAT PEL COVID

Andrea Bocelli demana perdó per dir que el confinament el va humiliar

El tenor italià, que va patir el virus, diu que no va voler ferir ningú tot i que reitera que la malaltia no és per a tant

zentauroepp54273663 file   in this sunday  april 12  2020  italian singer andrea200729180745

zentauroepp54273663 file in this sunday april 12 2020 italian singer andrea200729180745 / Luca Bruno

1
Es llegeix en minuts

El tenor italià Andrea Bocelli ha demanat disculpes aquest dimecres a qui hagi pogut ferir quan dilluns va dir que s’havia sentit «humiliat i ofès» per ser privat de llibertat durant el confinament decretat a Itàlia per contenir la pandèmia del coronavirus.

«Si la meva intervenció al Senat ha generat patiment, em disculpo sincerament, perquè no era aquesta la meva intenció. Com tampoc era la meva intenció ofendre els qui han patit el coronavirus», ha escrit a les xarxes socials.

Bocelli, que ha sigut un dels contagiats per coronavirus a Itàlia, va participar dilluns al Senat en un acte que va reunir metges, científics i experts negacionistes del coronavirus i en què també va participar el líder de la ultradretana Lliga, Matteo Salvini.

Va incomplir la prohibició

En la seva intervenció Bocelli va dir que es va sentir «humiliat i ofès» per les mesures de confinament decretades pel Govern italià el març per intentar contenir el virus i va admetre que va incomplir la prohibició de sortir de casa. «Hi va haver un moment, durant la tancada, que em vaig sentir humiliat i ofès per la privació de la llibertat de sortir de casa sense haver comès un delicte i he de confessar públicament que vaig desobeir aquesta prohibició, que no em semblava ni justa ni saludable», va justificar.

Notícies relacionades

Bocelli també va restar importància al virus i va demanar que al setembre els nens poguessin tornar a les escoles. En el seu missatge publicat a les xarxes socials, argumenta que la seva intenció va ser «esperar que en un futur pròxim els nens puguin recuperar la normalitat; viure ‘com nens’, jugar i abraçar-se».

«Com saben, la meva família tampoc s’ha deslliurat del virus. Tots ens hem contagiat i temíem el pitjor; perquè ningú sap l’evolució d’una malaltia com aquesta, que encara és desconeguda», apunta. «A tots els que s’hagin pogut sentir ofesos o han patit per la qual cosa he dit, els demano sinceres disculpes, perquè les meves intencions eren unes altres», afegeix.