TENOR NEGACIONISTA

Andrea Bocelli dubta de la gravetat de la Covid-19

El cantant italià admet que va violar el confinament obligatori

zentauroepp54268626 file photo  italian opera singer andrea bocelli rehearses in200728183111

zentauroepp54268626 file photo italian opera singer andrea bocelli rehearses in200728183111 / Alex Fraser

2
Es llegeix en minuts
Irene L.Savio

Si hi ha una cosa que a Itàlia és realment considerada nefasta per a la reputació d’un, això és la caduta di stile, una caiguda d’estil, l’equivalent a una espècie de baixada de categoria. I això és precisament el que sembla haver-li passat al cantant italià Andrea Bocelli que ha provocat una onada de crítiques al seu país després d’assegurar que va violar el confinament obligatori imposat en els mesos passats per les autoritats per frenar la pandèmia del coronavirus. 

«He de confessar públicament que vaig desobeir», ha dit el famós intèrpret transalpí que ja al maig havia revelat que ell i els seus tres fills s’havien contagiat de la Covid-19. Bocelli es va pronunciar d’aquesta manera en el marc d’una conferència organitzat pel senador del partit ultradretà de la Lliga, Armando Siri, i el diputat conservador Vittorio Sbargi, conegut per les seves posicions negacionistes al coronavirus.  

«Quan es va decretar el confinament, vaig mirar d’identificar-me amb aquells que havien de prendre decisions tan delicades. Després vaig mirar d’analitzar la realitat i vaig entendre que les coses no eren com ens les explicaven», ha afegit Bocelli. 

«Conec moltes persones, però mai vaig conèixer ningú que hagi estat en cures intensives, llavors, ¿per què aquesta gravetat? Hi va haver un moment que em vaig sentir humiliat i ofès per la privació de la llibertat de sortir de casa», ha continuat el tenor líric. I això durant el mateix congrés en el que Matteo Salvini, el líder de la Lliga, va dir que «¿la mascareta? Ni en tinc ni en faig servir». 

Crítiques virals i de Fedez

Si bé posteriorment (dimarts, 28 de juny) el cantant de 61 anys ha dit que va ser «mal interpretat», la polèmica ha esclatat a les xarxes socials. «Bocelli: quina decepció que ets», va ser un dels comentaris més recurrents. «Diuen que no hi ha pitjor cec que el que no vol veure», en van escriure d’altres, amb referència a la discapacitat del cantant.  

Notícies relacionades

L’artista fins i tot ha acabat sent objecte de les crítiques del raper italià Fedez, marit de l’influencer més coneguda d’Itàlia, Chiara Ferragni«Si no coneixen ningú que ha estat en teràpia intensiva i es permeten d’insinuar que aquesta pandèmia és ciència-ficció, us presento el meu amic que, per culpa de la Covid-19, va haver de patir un trasplantament de pulmons als seus 18 anys d’edat. De tant en tant, quedar-se callats no fa mal», ha afegit Fedez

La notícia ha sorprès bastant perquè en els mesos passats es va fer públic que Bocelli havia donat el seu plasma per a la investigació científica i que la seva fundació, ABFoundation, va col·laborar per reunir fons per a l’hospital de Camerino.