ESTRELLA EMERGENT

Marina Ontanaya, de cambrera a musa dels Rolling Stones

La model manxega protagonitza el videoclip de 'Criss Cross', l'última cançó de la banda britànica

zentauroepp54196275 gente200721134110

zentauroepp54196275 gente200721134110

3
Es llegeix en minuts
Mireya Roca

Portava una vida molt tranquil·la com a persona anònima, treballant de cambrera a la seva localitat natal, Daimiel, a la província de Ciudad Real. Però un dia va decidir fer el salt com a model i mudar-se a Londres per complir el seu somni.

Marina Ontanaya, ‘Guindilla’ com li agrada que li diguin, va començar a fer els seus primers passos en aquest difícil i competitiu món i aviat va fitxar per a la línia Savage X Fenty, la firma de llenceria de Rihanna, i va participar en el vídeo ‘Guille asesino’ del raper madrileny C.Tangana.

Però el zenit de la seva carrera li ha arribat ara, al convertir-se en una de les models més buscades del planeta i de les xarxes, després de convertir-se en protagonista de l’últim vídeo dels Rolling, ‘Criss cros’. Un tema inèdit que la icònica banda de rock va compondre als anys 70 i que ara ha sortit a la llum i que tracta sobre una dona salvadora. No obstant, a més del llançament del nou senzill, el gran focus d’interès està en la manxega, que protagonitza el videoclip de principi a final.

 Eivissa, Londres i Nova York

En el vídeo, que ha sigut censurat en part per la plataforma YouTube, es pot veure la jove recorrent seminua diferents racons del planeta: Eivissa, Londres i Nova York són algunes de les localitzacions escollides per il·lustrar la cançó.

El seu aspecte despreocupat, extremament natural i amb algun toc punk, li ha servit per treballar amb la directora i fotògrafa de moda espanyola Diana Kunst.

«Vaig decidir anar-me’n a Londres perquè la meva amiga Diana Kunst em va convèncer per anar-hi i la veritat que com que no parlava gens d’anglès i tampoc era gaire feliç amb el mode de vida que tenia, vaig decidir anar-me’n per buscar noves inspiracions i també per sortir de la meva àrea de confort en la qual estava molt acomodada», ha declarat la model en una entrevista per a ‘Vanity Fair’.

Marina Ontanaya, que assegura que les seves fonts d’inspiració estan en el cine, la música i l’art, reconeix que aquest treball ha sigut molt important, «no només pel fet de treballar per als Rolling, sinó perquè en aquest vídeo hi ha 5 anys de records, d’amistat i de la meva vida al costat de la Diana». I detalla que «el videoclip es compon de les nostres vivències de fa 5 anys, així que ja estava fet i no vaig tenir la possibilitat de conèixer cap membre dels Rolling», es lamenta i afegeix: «El que vaig fer és anar a Eivissa per gravar imatges que complementen el que ja teníem». 

Treballar amb David Lynch i Pedro Almodóvar

La jove, que confessa no ser fanàtica del rock, però que Mick Jagger la ‘flipa’ com a personatge, se sent molt agraïda a Kunst. «La meva participació amb els Rolling Stones va sorgir gràcies a Diana Kunst,que va ser qui em va proposar fer una cosa amb què ja teníem gravat prèviament», afirma. «Aquest treball ha sigut molt important, no només per treballar per als Rolling, sinó perquè en aquest vídeo hi ha 5 anys de records, d’amistat i de la meva vida al costat de la Diana», afirma i afegeix: «ha sigut especial veure’t a tu mateixa a través dels ulls d’una altra persona».

Notícies relacionades

A més de treballar com model, Ontanaya estudia interpretació a la capital britànica i confessa que li agradaria treballar amb David Lynch, Pedro Almodóvar, Sofia Coppola, Fernando Valdivielso, Spike Lee, Juliette Binoche, Leo Carax, Mario Sorrenti, Ethan James Green, Elizaveta Porodina, Chloe Sevigny, Roy Ayers, Stevie Wonder.... «No sé de quina manera podria col·laborar amb la meitat de tots aquests artistes, però simplement amb tenir 10 minuts i escoltar-los parlar de les seves anècdotes, seria un somni», assenyala.

Ara, gràcies a l’impuls mundial de ses ‘satàniques majestats’ i al seu espectacular treball, Marina Ontanaya s’ha convertit en una estrella emergent, que farà parlar molt.