MONEDA EN DESAPARICIÓ

La Fundació Pasqual Maragall demana pessetes per invertir-les contra l'Alzheimer

El termini per bescanviar les monedes per euros acaba el 31 de desembre

undefined26158505 monedas pesetas rey juan carlos200701183618

undefined26158505 monedas pesetas rey juan carlos200701183618

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pròxim 31 de desembre acaba el termini que dona el Banc d’Espanya per canviar les pessetes que encara queden per euros. I no són poques, uns 1.600 milions s’estima que hi ha encara amagades a les cases oblidades o com a records. 

Per això, perquè no s’oblidi la pesseta ni la memòria dels qui les van tenir, la Fundació Pasqual Maragall ha demanat que siguin donades per invertir-les en investigació contra la malaltia de l’Alzheimer, que tenen milions de persones a tot el món.

Sota el lema «L’última missió de la pesseta», la campanya repartirà guardioles per tot el país per recollir tant pessetes com euros i acceptarà donatius a través de la web laultimamision.org. Tota la recaptació es destinarà a la investigació per prevenir la malaltia de l’Alzheimer, afirmen els responsables de la fundació, creada l’abril del 2008 com a iniciativa de l’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, quan va ser diagnosticat.

«Les pessetes que queden a les llars espanyoles en molts casos estan oblidades, per això, des de la Fundació Pasqual Maragall, volem donar una nova oportunitat i que aquests ‘oblits’ es converteixin en investigació i contribueixin a fer possible la nostra missió de vèncer l’Alzheimer», afirma el director de la fundació, Arcadi Navarro.

Com bescanviar les pessetes

Notícies relacionades

*Les pessetes podran ser dipositades des de l’1 de juliol i fins a final d’any a les guardioles disponibles a les botigues Yoigo i les botigues multimarca MASlife. En total hi haurà més de 800 punts de recollida repartits en les comunitats autònomes del país.

Aquelles persones que vulguin contribuir en la lluita contra l’Alzheimer però no disposin de pessetes, podran fer donacions a través de la pàgina web laultimamision.org, on hi ha tota la informació de la campanya. A més, hi haurà un cercador per localitzar les guardioles més pròximes.