BIOPIC DE L'EXPÚGIL

Jamie Foxx: «Estic segur que la gent es pensarà que soc Mike»

L'actor transforma el seu físic per interpretar el campió dels pesos pesants de boxa

zentauroepp53858933 gente jamie fox200623173747

zentauroepp53858933 gente jamie fox200623173747

3
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Les estrelles de Hollywood es veuen en moltes ocasions obligades a fer grans esforços i a sotmetre’s a dràstics canvis físics.

Un dels actors que destaca per la seva capacitat camaleònica per adaptar-se a un paper és Christian Bale, que va arribar a perdre 27 quilos per treballar al film ‘El maquinista’. I més tard va haver de guanyar una gran quantitat de massa muscular per enfundar-se el vestit de ‘Batman’. 

Ara li toca el torn a Jamie Foxx, l’elegit per interpretar Mike Tyson, el cèlebre campió dels pesos pesants de boxa. L’actor s’ha sotmès a una radical transformació física: ha hagut de muscular-se el cos i augmentar de pes per arribar als 104 quilos de l’expúgil, segons ha revelat en el seu compte d’Instagram. 

‘Finding Mike’ (‘Trobant Mike’) és el títol del film dirigit per Martin Scorsese, que encara no té data d’estrena. «No és un secret que he anat darrere de la pel·lícula biogràfica de Mike Tyson durant un temps. La gent em pregunta que quan es farà realitat. Doncs bé, les coses per fi s’han alineat i fa uns quants mesos vam començar aquest viatge», assenyala Foxx, de 52 anys 

L’actor guanyador de l’Oscar el 2005 per ‘Ray’, on va donar vida al pianista Ray Charles, revela a les xarxes socials el dur entrenament que porta a terme des d’abans del confinament per assemblar-se al púgil novaiorquès: «Un dels primers i grans desafiaments és transformar el cos», afirma l’intèrpret, que mostra alguns dels exercicis que realitza diàriament perquè el seu cos s’assembli al de Tyson.

«Estic preparat per aconseguir-ho, però aquí us deixo unes fotos de com va la cosa ara per ara», ha afegit, amb unes imatges poc nítides davant el mirall en què es percep l’augment de la massa muscular durant el confinament per la pandèmia del coronavirus. De fet, està segur que «la gent em pararà pel carrer, em demanarà un autògraf i es creuran que soc Mike».

Pròtesi a les cames

En les instantànies s’aprecien els bíceps i el tors de Foxx, que durant una entrevista amb el productor Mark Bimbaun a Instagram Live va explicar: «Faig 60 abdominals, 60 fons i 100 flexions cada dia. He transformat la part superior del meu cos» i va afegir que «el boxejador de Brooklyn té les cames més gruixudes que ell, per això al film utilitzaran pròtesis, perquè s’hi assemblin».

Al llarg de l’entrevista, l’intèrpret va afirmar que sent una gran admiració per Tyson, i fins i tot va recordar que el va conèixer després de treballar en una comèdia ‘stand-up’ als 22 anys, durant la qual va explicar una broma sobre el boxejador, que estava assegut entre el públic i es va acostar a ell a l’acabar l’espectacle.

Notícies relacionades

«El vaig veure en l’apogeu de la seva carrera, i després, quan les coses es van torçar me’l vaig tornar a trobar». El que m’entusiasma del film és mostrar aquells moments. Crec que tots, joves i vells, podran entendre el viatge d’aquest home», va assenyalar l’actor sobre el púgil, que no només va ser notícia pels seus èxits esportius sinó també per haver sigut empresonat al ser declarat culpable de violar una model de 18 anys el 1992, declarat més tard en fallida, el 2003, i culpable de possessió de cocaïna, el 2007.  

Per al film, Foxx haurà de pesar 98 quilos per interpretar el boxejador jove i estar sobre els 104 quilos per encarnar el Tyson veterà. «Ara la tecnologia et dona la possibilitat d’interpretar tota la seva vida, perquè existia el dubte de quin Mike Tyson faríem», diu, i detalla en què consistirà la primera escena, on es barregen el Tyson nen, donant els primers cops al gimnàs, amb el seu últim combat.