artista a les xarxes

Jennifer Lawrence obre un compte a Twitter per denunciar el racisme policial

L'actriu demana justícia per la mort de la jove afroamericana Breonna Taylor

lmmarco48432426 jennifer lawrence attends the 12th annual veuve clicquot pol190614191618

lmmarco48432426 jennifer lawrence attends the 12th annual veuve clicquot pol190614191618 / ANGELA WEISS

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Són moltes, per no dir totes, les estrelles de Hollywood que utilitzen les xarxes socials per publicitar tant la seva carrera artística com la seva vida privada. I, tot i que és una pràctica habitual a tenir compte en les aplicacions més populars, encara hi ha qui s’hi estrena.

És el cas de Jennifer Lawrence (29 anys), que aquest dijous acaba d’obrir un compte a Twitter i ho ha fet fet amb diversos missatges en els quals ha demanat justícia per a Breonna Taylor, una noia afroamericana de 26 anys que va morir a trets a mans de la policia el març a casa seva, a Louisville (EUA), després que els agents hi entressin sense ni tan sols trucar a la porta.

El compte de Lawrence a Twitter també forma part d’una campanya de represent.us, una organització que pretén millorar la transparència de les eleccions als Estats Units.

«Com a ciutadana de Louisville, i com a ésser humà, no em puc quedar en silenci», ha assegurat l’actriu, que va néixer en aquesta ciutat de l’estat de Kentucky el 1990.

«En els tres mesos que van ja des del seu assassinat, la família de Breonna Taylor, la gent de Louisville, nord-americans a tot el país i molts a tot el món han clamat perquè es faci justícia», ha afegit.

«I no obstant, aquestes trucades de justícia no han tingut resposta. No s’han fet arrestos, els agents responsables de la seva mort continuen treballant en la Policia de Louisville i, de manera inquietant, la mateixa investigació de la Policia era lamentablement imprecisa», ha denunciat per sumar així la seva veu a la de milers de conciutadans nord-americans.

El nom de Breonna Taylor s’ha sentit de manera constant en les manifestacions de Black Lives Matter que des de fa setmanes s’han donat als Estats Units per protestar contra la brutalitat policial i exigir el final del racisme, unes mobilitzacions que van afagar forma arran de la mort de George Floyd en mans de la Policia a Minneapolis (EUA).

Carrera fulgurant

Guanyadora de l’Oscar a la millor actriu pel film La part positiva de les coses  (2012), Lawrence va començar a enlluernar el gran públic amb l’exitosa saga de Els jocs de la fam. La seva trajectòria inclou altres films com ara Winter’s Bone (2010), La gran estafa americana (2013) i Joy (2015), tres films pels quals va aconseguir les seves altres tres candidatures als premis de l’Acadèmia de Hollywood. El 2015 i el 2016 va ser l’actriu més ben pagada del món, segons la revista Forbes.

Notícies relacionades

Molt coneguda també per les seves reivindicacions feministes, Lawrence va presentar recentment X-Men: Fénix Oscura (2019), l’última entrega de les pel·lícules basades en els còmics de Marvel.

De cara al futur, Lawrence té pendent d’estrena una pel·lícula ja rodada i sense títol de la directora Lila Neugebauer i iniciar el rodatge de Mob Girl, del realitzador Paolo Sorrentino.