celebració oficial

Isabel II es deixarà veure en una petita cerimònia per festejar el seu aniversari

La monarca britànica va complir 94 anys el 21 d'abril

zentauroepp52294488 onbarcelona reina isabel ii200603172745

zentauroepp52294488 onbarcelona reina isabel ii200603172745

1
Es llegeix en minuts
EFE

La reina Isabel II es deixarà veure en públic en la celebració oficial del seu aniversari, el 13 de juny, el seu primer esdeveniment a l’aire lliure des de l’inici del confinament pel coronavirus, segons ha confirmat el palau de Buckingham.

Un portaveu reial va revelar que es durà a terme una «petita cerimònia» al castell de Windsor en honor de la sobirana, que va participar per última vegada en un acte el 9 de març a l’abadia de Westminster, a Londres, per commemorar el Dia de la Commonwealth.

La sobirana va complir 94 anys el 21 d’abril, però tradicionalment aquesta data es festeja al Regne Unit sempre a l’estiu, quan generalment acompanya el bon clima.

Igual que la resta del país, els membres de la família reial britànica s’han atingut en els últims mesos a les ordres del Govern i han limitat les seves interaccions socials a les videotrucades.

Salutació reial

Pel que sembla, segons el tabloide ‘Daily Mail’, l’esdeveniment militar es durà a terme el dissabte 13 de juny i hi participaran tropes militars dels Guardes de Gal·les que faran una salutació reial. Si bé es preveu que la cadena britànica BBC emeti l’esdeveniment en directe, no hi haurà espectadors, tot i que alguns membres de la família reial podran presenciar-lo des de les finestres del castell.

Notícies relacionades

El senzill esdeveniment reemplaçarà la tradicional desfilada militar Trooping the Colour, l’acolorida i popular celebració nacional que cada estiu marca l’aniversari de la reina al juny.

Al cap de pocs dies que el Govern britànic anunciés el confinament de la població a fi de contenir la propagació de la Covid-19, el palau de Buckingham va anunciar la suspensió de la desfilada, a la qual assisteixen milers de persones, i va informar que es «considerarien altres opcions», que ara s’han notificat.