contra la violència policial

La indústria de Hollywood condemna el racisme als EUA

L'Acadèmia de Hollywood, Netflix, Disney, Youtube i HBO expressen la seva repulsa

Beyoncé, Taylor Swift, Jennifer López, Justin Bieber i LeBron James, entre altres celebritats, han mostrat el seu malestar.

jcarbo46750623 beyonce190128194704

jcarbo46750623 beyonce190128194704

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Els principals estudis de Hollywood –com Netflix, Disney i Warner Bros.–, així com l’Acadèmia de Hollywood que anualment entrega els premis Oscar i diverses celebritats del món de l’espectacle han condemnat el racisme als Estats Units i han mostrat la seva solidaritat amb el moviment Black Lives Matter.

Les declaracions i manifestacions contra els casos de brutalitat policial cap a ciutadans afroamericans, ressorgits després de la mort de George Floyd en mans d’un policia fa una setmana, s’han succeït en una crida conjunta a la solidaritat i la condemna de la violència.

«La mort de George Floyd és inacceptable per a qualsevol. Recolzem en solidaritat els nostres membres de raça negra, companys, guionistes, artistes i tota la gent al llarg de la nació perquè sabem que les Vides Negres Importen (Black Lives Matter), ha indicat l’Acadèmia en un comunicat.

L’organització ha fet una «crida a la justícia» i ha afegit que «hem de mostrar el racisme i posar de part nostra en aquest moment».

També s’ha pronunciat la plataforma Netflix, que ha assegurat que «quedar-se en silenci és ser-ne còmplice». «Tenim una plataforma i l’obligació que els nostres empleats, creadors i talents negres puguin parlar», ha afirmat.

Per la seva banda, Youtube, propietat de Google, s’ha posicionat en «solidaritat contra el racisme i la violència», un gest que va acompanyar de la donació d’un milió de dòlars a organitzacions civils.

Fins i tot Disney, una companyia que tradicionalment ha evitat pronunciar-se sobre assumptes polítics o d’actualitat, també s’ha afegit  a les condemnes amb una declaració contundent. «Estem en contra del racisme. Estem a favor de la inclusió. Hem d’unir-nos per parlar».

Les celebritats també 

Notícies relacionades

Beyoncé, John Boyega, Taylor Swift, Cardi B, Cynthia Erivo, Lupita Nyong’o, Demi Lovato, Viola Davis, Janelle Monáe, Kim Kardashian, Justin Bieber, Jeffrey Wright, Chance the Rapper, Ariana Grande, LeBron James, Lady Gaga, Billie Eilish i Lana del Rey han sigut altres dels famosos que s’han afegit a l’onada d’indignació per la mort de George Floyd.

També la comunitat llatina ha expressat la seva repulsa per la mort de Floyd. Així, estrelles de la música com Ricky Martin, Jennifer López, Luis Fonsi, Carla Morrison, Pedro Capó i Daddy Yankee, entre d’altres,  també van utilitzar les seves xarxes socials per condemnar el racisme en general. 

Temes:

Cine Tortura