FESTA A CÒRDOVA

Joaquim de Bèlgica, després de saltar-se el confinament i donar positiu: «Accepto les conseqüències»

«Em penedeixo profundament dels meus actes», afegeix el fill de la princesa Astrid

lmmarco53586831 graf3464  madrid  30 05 2020   fotograf a de archivo del 12 200601182758

lmmarco53586831 graf3464 madrid 30 05 2020 fotograf a de archivo del 12 200601182758 / STEPHANIE LECOCQ

1
Es llegeix en minuts

El príncep Joaquim de Bèlgica s’ha convertit en el centre de la polèmica després de saltar-se les normes del desconfinament per acudir, el 24 de maig passat, a una festa a Còrdova amb 27 persones i donar positiu de Covid-19 a la seva tornada a Bèlgica. 

L’escàndol ha sigut de tal magnitud internacional que el fill de la princesa Astrid s’ha vist obligat a demanar disculpes. A través d’un comunicat ha declarat: «M’agradaria disculpar-me per no haver respectat totes les mesures de quarantena durant el meu viatge. En aquests moments difícils, no pretenia ofendre ni faltar el respecte a ningú. Em penedeixo profundament dels meus actes i accepto les conseqüències».

Malgrat les seves paraules públiques, el nebot llunyà del rei Felip VI no ha volgut explicar quin és el seu estat de salut després que des de palau confirmessin el seu positiu en coronavirus.

Tot i que els mitjans del seu país, igual que els de la resta d’Europa, han sigut molt crítics amb l’actitud del jove aristòcrata, ni els seus pares, ni la resta de membres de la casa reial belga han volgut manifestar-se sobre això. Aquest dimarts la princesa compareixia en companyia del seu marit, Llorenç, i confirmava el que ja havia dit ahir a Twitter, que tots dos s’havien fet les proves i havien donat negatiu. «Si no, no seria avui aquí», ha manifestat en la reobertura de l’Atomium, mentre ha desestimat qualsevol altra qüestió relacionada amb la irresponsabilitat del seu fill: «No faré comentaris, sisplau», ha conclòs.

Notícies relacionades

Les 27 persones que es trobaven amb ell en l’esdeveniment, entre les quals algunes de procedents de Sevilla, van haver de ser localitzades i obligades a fer quarantena. Aquesta celebració, que es va saltar les normes del confinament i va provocar el brot epidemiològic més gran a Còrdova des que havia començat la desescalada.

El delegat de Seguretat de l’Ajuntament de Còrdova, Miguel Ángel Torrico, ha demanat a les autoritats competents la màxima contundència davant d’uns fets que ha qualificat de «totalment irresponsables» i que «ens posen en risc a tots».

Temes:

Coronavirus