Pel coronavirus

El nou judici a Weinstein a Los Angeles es retarda

Està acusat per violació i agressió sexual a diverses dones

lmmarco48300944 files  in this file photo taken on april 25  2019 disgraced 200520103959

lmmarco48300944 files in this file photo taken on april 25 2019 disgraced 200520103959 / DON EMMERT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El trasllat de l’exproductor de cine nord-americà Harvey Weinstein a Los Angeles per ser sotmès a un segon procés penal per nous delictes sexuals es retardarà a causa del coronavirus, per la qual cosa l’acusat es quedarà a la presó de Nova York, on compleix condemna.

El passat 11 de març, després de conèixer la condemna del judici de Nova York, la fiscalia de Los Angeles va iniciar els procediments per traslladar Weinstein a Califòrnia. De moment no hi ha prevista una data, va assegurar l’oficina de la fiscal de Los Angeles, Jackie Lacey.

Justament el mes passat, aquesta mateixa oficina va afegir un altre càrrec més per delicte sexual contra Weinstein, que se sumarà als ja existents en el segon judici contra l’exproductor nord-americà a la seu de Hollywood. La nova acusació respon a una suposada agressió sexual que es va produir a l’Hotel Beverly Hills el 2010.

La víctima va ser entrevistada l’octubre del 2019 i, després d’aportar proves que corroboren el suposat delicte, es va verificar que encara no havia prescrit.

Notícies relacionades

Amb aquest cas i els quatre presentats anteriorment a Los Angeles, Weinstein podria ser condemnat a fins a 29 anys de presó, que s’afegirien als 23 que ja va dictaminar el jutge de Nova York per violació i agressió sexual.

La condemna a Weinstein a Nova York, que va marcar un gran triomf per al moviment #MeToo en la seva lluita contra els abusos i agressions sexuals, inclou 20 anys de presó per un acte sexual criminal en primer grau contra l’assistent de producció Mimi Haley, que va tenir lloc el 2006, i tres més per la violació en tercer grau de l’aspirant a actriu Jessica Mann el 2013.