AMB UNA PICADA D'ULLET AL SEU FILL

Enric i Meghan anuncien el nom d'Archewell, la seva nova fundació

Ara que no poden utilitzar el nom de Sussex Royal

Britain’s Prince Harry and his wife Meghan, Duchess of Sussex, holding their son Archie, meet Archbishop Desmond Tutu (not pictured) at the Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation in Cape Town, South Africa, September 25, 2019. REUTERS/Toby Melville/Pool

Britain’s Prince Harry and his wife Meghan, Duchess of Sussex, holding their son Archie, meet Archbishop Desmond Tutu (not pictured) at the Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation in Cape Town, South Africa, September 25, 2019. REUTERS/Toby Melville/Pool / TOBY MELVILLE (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

De moment tot són bons propòsits, fum. Així que cal veure què donarà de si «quan sigui el moment oportú» la nova fundació d’Enric d’Anglaterra i Meghan Markle, ara que s’han desmarcat de la família reial i estan instal·lats a Los Angeles; ella buscant la seva tornada al cine per la porta gran.

Els ducs de Sussex –el títol, regal de la reina Isabel II el mantenen– van anunciar que pretenien llançar una nova fundació, però la crisi del coronavirus va paralitzar la seva activitat. Ara, poc menys d’una setmana després de dir adeu a la família reial britànica, la parella ha revelat el nou nom, amb picada d’ullet inclosa al seu petit Archy, que el mes que ve complirà el seu primer any de vida. 

Principi de l’univers

Notícies relacionades

Archewell és el nou nom de la fundació, ja que els ducs ja no poden utilitzar la denominació Sussex Royal amb què fins ara s’identificaven, al no ser part de la reialesa i no poder associar la seva identitat amb el terme ‘reial’. Segons han explicat, el nom parteix del terme grec ‘arché’, que significa ‘font d’acció’, ‘principi de l’univers’, 'força motriu’. I aquesta mateixa paraula, expliquen, va ser també la inspiració per al nom del seu fill, Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

«Com per a vosaltres, per a nosaltres el principal és fer tots els esforços possibles per afrontar la pandèmia global del Covid-19, però amb tota aquesta informació a punt de sortir a la llum, ens sentim obligats a compartir la història de com va sorgir tot això», ha explicat la parella per justificar les notícies del llançament de la fundació en un moment tan delicat, segons ha avançat en exclusiva ‘The Daily Telegraf’.