MODA SOLIDÀRIA

Armani dona 1,25 milions per lluitar contra el coronavirus

Quatre hospitals i institucions mèdiques es beneficiaran de l'aportació del dissenyador per combatre la malaltia

48676567 59

48676567 59 / MIGUEL MEDINA (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sense públic i sense aplaudiments, així van haver de desfilar els models del dissenyador Giorgio Armani durant la seva presentació en la Setmana de la Moda de Milà a finals de febrer, quan el coronavirus va començar a castigar el país, el segon més afectat per aquesta malaltia, darrere de la Xina. Amb la Llombardia tancada i barrada i mentre creix el nombre de morts i de contagis pel Covid-19  (366 i gairebé 6.400, respectivament, segons el balanç d’aquest dilluns al matí), el veterà modista ha fet un pas endavant i ha anunciat que contribuirà amb 1,25 milions d’euros per ajudar a frenar aquesta crisi sanitària.

Tal com informa el portal especialitzat WWD, aquesta donació es repartirà entre dos hospitals (Luigi Sacco i San Raffaele) i dues fundacions (l’Institut del Càncer, a Milà, i l’Institut Lazzaro Spallanzani, a Roma).

L’anunci d’aquesta contribució es va fer diumenge a la nit, després de saber-se l’últim balanç oficial de víctimes de la malaltia, i que el primer ministre d’Itàlia, Giuseppe Conte, emetés dissabte a la nit un decret pel qual es prohibeixen els moviments dins i fora de la Llombardia i 14 províncies a les regions del Vèneto, l’Emília-Romanya, el Piemont i les Marques fins al 3 d’abril. Amb la mesura s’espera contenir el virus i evitar que els hospitals es col·lapsin.

Armani també ha pres la decisió de tancar durant unes setmanes els seus centres de producció al nord d’Itàlia, així com les oficines centrals de Milà

Altres empreses donants

Abans que Giorgio Armani, altres marques de luxe de la moda també van fer les seves aportacions. Per exemple, el mes passat Bulgari va fer una donació al departament de recerca de l’Institut Lazzaro Spallanzani, per cert, un dels primers equips mèdics a aïllar l’ADN del virus. Amb aquests diners l’hospital, especialitzat en malalties infeccioses, va comprar un sistema d’adquisició d’imatges microscòpiques, bàsic per avançar en la recerca del Covid-19. La màquina està valorada en 100.000 euros.

També han recolzat els investigadors Domenico Dolce i Stefano Gabbana, que han fet una donació a dues universitats amb seu a Milà.

Notícies relacionades

Versace, d’altra banda, ha donat 125.000 euros a la Creu Roja xinesa per alleujar l’escassetat de subministraments mèdics al país. Amb la mateixa finalitat i per a la mateixa organització Louis Vuitton va prometre aportar-hi 2 milions d’euros més.

Segons la mateixa revista, altres companyies com L’Oréal, Estée Lauder Co. Inc. i Shiseido Co. Ltd, així com Swarovski també han fet aportacions per lluitar contra el coronavirus.

Temes:

Moda Coronavirus