UNA CARRERA DE TALENT I ÈXIT

Rachel Weisz bufa 50 espelmes

L'actriu està immersa en un 'biopic' sobre Elizabeth Taylor a 'A special relationship', el nou film del duo de directores Bert & Bertie

undefined47025327 this image released by fox searchlight shows rachel weisz in200306203946

undefined47025327 this image released by fox searchlight shows rachel weisz in200306203946 / Yorgos Lanthimos

2
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Rachel Weisz va néixer a Londres un dia com avui però de fa 50 anys. Filla d’una psiquiatra austríaca i un inventor hongarès, des de molt jove va mostrar un especial interès pel món de la interpretació. De fet, a la universitat va participar en el grup de teatre estudiantil Cambridge Talking Tongues i fins i tot va guanyar el seu primer premi en un festival de petita escala, la qual cosa va compaginar amb les seves primeres feines com a model.

Anys després va començar a treballar a la televisió, fent aparicions en telefilms com ara ‘Escarlata y negro’, una sèrie dramàtica que va ser adaptada per Stephen Lowe de la novel·la ‘El roig i el negre’ (1830) de l’escriptor francès Stendhal i en la qual va compartir cartell junt amb Ewan McGregor.

Dos anys després, Stephen Norrington la va llançar a la gran pantalla, on va debutar amb ‘La màquina de la mort’. Tot i que va ser just un any després quan realment va assolir la fama de la mà de Bertolucci amb ‘Belleza robada’ i amb les aventures de ‘La mòmia’ (1999), en què va compartir cartell amb Brendan Fraser. 

Des d’aleshores no ha deixat d’aconseguir triomfs, compaginant els seus èxits tant personals com professionals. La intèrpret va mantenir una relació de nou anys amb el director Darren Aronofsky, amb qui va tenir un fill, Henry, fet que no li va impedir rodar en aquell mateix període dos films, un d’ells, dirigit per la seva pròpia parella.

Casament secret

El cineasta i l’actriu es van separar  el 2010, però Weisz no va trigar a refer la seva vida. Ja que l’any següent es va casar en secret amb el també actor britànic Daniel Craig, de 52 anys, l’últim James Bond. L’estrena de l’última pel·lícula de la saga, ‘Sin tiempo para morir’, amb Ana de Armas, s’ha retardat fins al mes de novembre a causa del coronavirus.

Craig i Weisz es van conèixer el 1990 i es van fer grans amics. Però 20 anys després, el 2011, va sorgir l’amor mentre rodaven ‘Una casa de somni’. Actualment formen una de les parelles més discretes de Hollywood. Curiosament, cap dels dos té xarxes socials i combinen l’èxit professional amb una tranquil·la vida a Nova York que els permet disfrutar plenament de la seva filla en comú, de poc més d’un any, de qui no es coneix ni el nom.

A la pell de Liz Taylor

Amb un Oscar a millor actriu de repartiment en ‘El jardinero infiel’ (2006), dos Globus d’Or, un d’ells per la mateixa pel·lícula i un Goya a millor actriu a la producció espanyola ‘Ágora’ (2009) (dirigida per Alejandro Amenábar), a més de tres premis més en teatre, Weisz continua incombustible als seus ben portats 50 anys.

Notícies relacionades

Després de conquistar la crítica aconseguint una nominació a l’Oscar per la seva interpretació a ‘La favorita’ i afegir-se al rendible univers Marvel en la superproducció la ‘Viuda negra’ amb Scarlett Johansson Florence Pugh, que s’estrena el maig vinent ,l’actriu britànica està ara immersa en el rodatge d’‘A special relations’, en què encarna la llegendària Elizabeth Taylor.

El ‘biopic’ se centra en la relació de l’oscaritzada actriu amb el que va ser el seu assistent personal i mà dreta, Roger Wall. Al conèixer que aquest va morir a causa de la sida, Taylor va encapçalar la lluita contra el virus als 80, un moment en què gairebé ningú s’atrevia a parlar en públic d’aquesta malaltia. El guió és de Simon Beaufoy, que va guanyar l’Oscar per ‘Slumdog millonaire’ (2008) i està dirigida pel duo femení Bert & Bertie.

Temes:

Daniel Craig