ENTREVISTA AMB EL CÒMIC ANDALÚS

El Monaguillo: «Pablo Motos i jo som com Pimpinela»

El popular humorista prepara el seu pròxim llibre i compagina tele i ràdio amb el teatre: aquest cap de setmana, al Borràs

zentauroepp52515832 gente fotos del humorista el monaguillo  que act a estos d a200227192357

zentauroepp52515832 gente fotos del humorista el monaguillo que act a estos d a200227192357

3
Es llegeix en minuts
Silvia Alberich

L’humor està en l’ADN de Sergio Fernández Meléndez (Marbella, 1973), més conegut com a El Monaguillo. El famós col·laborador d’‘El hormiguero 3.0’, a qui també veiem cada divendres a ‘Tu cara me suena’ (TCMS), compagina la televisió amb la ràdio i el teatre. El malagueny porta aquest cap de setmana el seu espectacle ‘¿Solo lo veo yo?’ al teatre Borràs de Barcelona. Un divertit monòleg amb què continua fent gala de la seva vis còmica.

¿Què és el que només veu vostè?

El que els humoristes intentem buscar en la societat. ‘¿Solo lo veo yo?’ és un espectacle atemporal, basat en la nostàlgia, en com era la vida fa 40 anys, quan jo a penes en tenia 6. Tot està explicat de forma exagerada, amb la intenció que la gent s’ho passi bé imaginant un món tan boig com el que els proposo.

Al teatre s’uneix la televisió, on ara fa doblet amb ‘Tu cara me suena’.

És una experiència, perquè soc en un terreny que desconec i no havia cantat fins ara. És un programa amb un resultat final meravellós, però darrere hi ha un treball molt dur. Porto 9 o 10 setmanes i la meva veu ja està ressentida, perquè són moltes hores d’assaig, nervis... Rebo molt ‘feedback’ del concurs, la gent el viu molt intensament.

¿Quin ha sigut la seva millor i pitjor imitació fins ara?

La millor, Sergio Dalma i, la pitjor, Bobby McFerrin. Daddy Yankee també em va agradar, malgrat els nervis per ser la primera. Estic content amb totes les meves actuacions.

¿A qui li agradaria imitar?

Alaska, seria tot un repte, i qui millor que Mario perquè em doni consells per imitar la seva dona. A més, seria la primera dona que imito.

A més de Mario Vaquerizo, ¿amb qui s’avé?

Amb tots, però amb el Mario tinc moltes coses en comú i som gairebé de la mateixa edat. Amb els Gemeliers també em porto genial, són com els meus nens. Hem fet pinya i el programa funciona molt bé per això.

¿Té la mateixa opinió positiva del jurat?

És dur. Són grans amics en l’àmbit personal i, en el professional, han de fer la seva feina.  Potser el més sever sigui Àngel Llàcer, però al final valora la progressió i això s’agraeix.

Imagino que agraït també li està a Pablo Motos.

Treballar amb ell és aprendre cada dia una classe magistral de televisió, i ja porto sis anys a ‘El Hormiguero’. A més, Pablo ha sabut tractar el personatge d’El Monaguillo mantenint l’essència inicial i l’ha fet créixer. Nosaltres gairebé ens hem convertit en un duo còmic, som com Pimpinela, ha, ha, ha. Pablo és molt generós amb mi i sempre m’ha fet brillar per sobre d’ell.  

«No aniria a cap reality de supervivència ni a qualsevol que no m’aporti res».

   

Anem als seus orígens professionals. Va començar a la ràdio, on continua. ¿Què li aporta aquest mitjà?

És un altre canal, més salvatge per a mi. Continuo fent ràdio a Onda Cero, la meva cadena, i em jubilaré allà. La ràdio em va ensenyar a comunicar, a treure el que tenia i a expressar-ho perquè fora divertit i la gent ho passés bé.  

Teatre, televisió, ràdio i fins i tot llibres. N’ha escrit vuit.

Sí, i per Nadal sortirà el novè. Hi explicaré la meva experiència al Japó, el que la gent no veu a ‘El Hormiguero’ dels meus viatges a Tòquio. Cada vegada que vaig allà han inventat una cosa nova. ¡No paren, estan bojos!

Notícies relacionades

Quan acabi ‘TCMS’, ¿el veurem en un altre ‘talent’ o ‘reality’?

Me n’han ofert dos, però he dit que no, de moment. Ara no tinc energia per participar, però no significa que no ho faci la temporada que ve. Estic obert a participar en ‘realities’ que siguin com ‘MasterChef Celebrity’, on pugui aprendre i hi hagi bons professionals. No aniria a un de supervivència ni a qualsevol altre que no m’aporti res.

Temes:

El hormiguero