LA TRAGÈDIA D'UNA PERSONALITAT DE LA TV

El suïcidi de la presentadora Caroline Flack commociona la Gran Bretanya

Els tabloides, en el punt de mira pel torpedinament al qual van sotmetre la reina dels 'realities' al Regne Unit

'Love Island', un xou similar a 'La isla de las tentaciones', acumula tres suïcidis en quatre anys

zentauroepp52309842 file   in this file photo dated monday  dec  23  2019  love 200217190628

zentauroepp52309842 file in this file photo dated monday dec 23 2019 love 200217190628 / Petros Karadjias

3
Es llegeix en minuts
Begoña Arce

Caroline Flack era la reina dels ‘realities’ al Regne Unit. Una generació sencera de britànics havia crescut seguint les seves aparicions davant de les càmeres. Tremendament popular, la seva vida, els seus nòvios, els triomfs i els seus alts i baixos eren de domini públic. Flack tenia 40 anys quan es va suïcidar dissabte passat. La notícia ha provocat una onada de laments, recriminacions i llàgrimes de cocodril en la premsa i les xarxes socials, que fins al mateix divendres l’estaven torpedinant. Aquell divendres, dia de Sant Valentí, ’The Sun’ havia publicat una targeta de felicitació burlant-se de Flack, que després del suïcidi el diari va retirar de la seva pàgina web. Aquella nit, segons es va saber després, una ambulància havia acudit a la casa de la presentadora, però va marxar sense que fos conduïda a l’hospital. L’endemà els seus familiars van confirmar la seva mort.

Diaris al banc dels acusats

Després de l’òbit ha començat a circular una petició demanant nova legislació que impedeixi a certs mitjans «intimidar (’bullying’) a posta i implacablement la gent, famosa o no». L’anomenada ‘llei de Caroline’, ja havia recollit dilluns més de mig milió de firmes. «La seva tràgica mort ha posat de nou els diaris al banc dels acusats», afirma la periodista Joan Smith, que s’encarrega a l’alcaldia de Londres de la lluita contra la violència que pateixen les dones.

Caroline Flack, a la gala dels Bafta del 2018 en la qual va ser premiada. / AFP

Flack va debutar a la televisió el 2002, va passar pel concurs ‘Gladiators’, els ‘realities’ ‘¡Sáquenme de aquí, soy una famosa!’ i , ‘X Factor’. La seva popularitat es va desbordar el 2014 quan va guanyar l’equivalent britànic a ‘Mira quién baila’. Després vindria el seu treball de consagració com a presentadora de ‘Love Island’, una cosa semblant a ‘La Isla de las Tentaciones’ que acaba de fer furor a Espanya. Se li va deure en bona mesura al fet que el xou es convertís en un dels més exitosos en la història de la televisió al Regne Unit, amb el qual Flack va aconseguir un premi Bafta el 2018.

Vulnerable

Simpàtica, espontània, maca de barri sense sofisticacions, rere aquesta façana divertida hi havia una dona vulnerable, que portava amb dificultat la pressió de la fama. Ella mateixa havia reconegut que patia depressió. Exnòvia de Harry Styles, cantant de One Direction, també se li va atribuir un suposat ‘affaire’ amb el príncep Enric.

Notícies relacionades

La seva parella actual era la tennista Lewis Burton, 13 anys més jove que ella. El mes de desembre passat la presentadora va ser detinguda per haver-lo agredit durant una baralla. La cadena ITV va decidir en aquell moment substituir Flack en la nova edició de ‘Love Island’. La premsa va afegir llenya al foc. «Bany de sang al dormitori», va titular ‘The Sun’ amb fotos dels llençols al suposat lloc del ‘crim’. «Caroline Flack, caiguda en desgràcia», deia el ‘Mirror’. Les xarxes socials van amplificar l’incident, del qual ella es va declarar innocent en la seva primera compareixença al tribunal. El jutge va prohibir a la parella mantenir cap contacte. Malgrat que Burton volia que es tanqués el cas, la fiscalia va decidir seguir endavant, una cosa que també ha sigut criticada. La pròxima compareixença en el tribunal estava fixada per a primers de març. La presentadora amb prou feines sortia de casa.

Tercer suïcidi

La cadena ITV va suspendre dissabte i diumenge l’emissió de ‘Love Island’. Aquest dilluns estava previst reprendre-la retent homenatge a Caroline. El xou arrossega un trist rècord. El de Flack és el tercer suïcidi que colpeja al ‘reality’. Dos dels seus antics concursants, una model el 2018 i un futbolista el 2019, es van treure la vida, fet que no ha fet baixar les audiències precisament.    

Temes:

Suïcidi