RESURRECCIÓ

La cleca de María Jimenéz a Bertín

L'artista, recuperada tot i que amb seqüeles, reapareix a 'Mi casa es la tuya'

zentauroepp52306826 maria jimenez200215172250

zentauroepp52306826 maria jimenez200215172250 / Juan Jose Ubeda

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cantant María Jimenez, que el 3 de febrer va complir els 70, va estar l’estiu passat gairebé tres mesos ingressada, primer a Cadis, i després a l’UCI de l’Hospital Virgen del Rocío de Sevilla debatent-se entre la vida i la mort a conseqüència d’una obstrucció intestinal. Finalment, va aconseguir sortir-se’n. Ella va ser la protagonista, per segona vegada, divendres passat de ‘Mi casa es la tuya’, l’espai que condueix Bertín Osborne, en què va demostrar que, tot i que amb alguna seqüela i en rehabilitació, ha tornat amb humor, geni i una figura amb alguns quilos menys. «Jo no em vaig assabentar de res, va ser una cura de son tremenda», deia fent broma en el que va anomenar «la resurrecció de l’alegria».

Notícies relacionades

L’artista, de tota manera, va aprofitar per llançar un retret a Bertín. «A totes les televisions anunciaven que em quedaven els últims minuts de la vida, i vau aprofitar i vau posar el programa [que havien gravat prèviament], malparits», va dir Jiménez a Bertín, amb aquesta personalitat devastadora que ella té, a la qual cosa Bertín li va respondre que «ja estava previst», resposta que a l’artista no va convèncer en absolut. «No era morta, estava ‘de parranda’», va dir fent broma Jiménez en un altre moment del programa, gravat a la seva casa gaditana de Chiclana i que va tenir també com a convidats Pitingo i Miguel Poveda, amb qui, per cert, ha gravat unes cançons en el seu retorn musical que està sent molt seguit a Youtube.

La Isabel, germana cinc anys més petita que María Jiménez, va ser l’encarregada de narrar com van ser aquells tres mesos en què la cantant va estar inconscient. Tot i que primer va ser atesa a Cadis, la família, amb el seu fill Alejandro al capdavant, va decidir traslladar-la a Sevilla, on li van fer una traqueotomia que va acabar per ser crucial en la seva recuperació. Els metges, finalment, van descobrir que el seu problema no era un càncer de còlon, sinó un gran obstrucció. A causa d’això no hi sent bé d’una orella i la cama esquerra no li funciona com abans, malgrat les dues hores de rehabilitació diària a què se sotmet. «M’han quedat els dits equins», va explicar. Com va demostrar en el programa, que va acabar entre picades de mans i amb altres convidats, entre els quals Remedios Amaya i el pare patera, les seves cordes vocals continuen donant guerra.