IMATGES D'ESTELA DE CASTRO

Els Reis i les seves filles estrenen retrats oficials

Els últims retrats de Felip i Letizia daten del 2010, quan encara eren prínceps

retratos-reales / periodico

2
Es llegeix en minuts
Agencias

La Casa del Rei ha publicat nous retrats oficials dels Reis i de les seves filles que, en el cas del cap d’Estat i la seva dona, substituiran els que hi ha en ús des del 2010, quan Felipe i Letizia encara eren prínceps. Les fotografies són obra de la retratista madrilenya Estela de Castro, ha informat el palau de la Zarzuela.

Així, a partir d’ara, la infanta Sofia comptarà també amb el seu propi retrat oficial. La princesa Elionor va estrenar imatge oficial l’octubre del 2017, coincidint amb el seu dotzè aniversari, però aquest retrat serà reemplaçat per un de més actual.

Substitució

Les noves fotografies estan cridades a substituir les exposades actualment en òrgans, institucions, administracions de l’Estat, entitats locals, i altres organismes oficials. Es distribuiran digitalment a través de la pàgina web de Patrimoni Nacional i també es poden veure a la web de la Casa Reial.

No es renovaran, no obstant, els retrats oficials del rei Joan Carles i la reina Sofia, que continuaran sent els que va fer Dany Virgili el 2010. El mateix passarà amb les fotografies militars del rei Felip, obra de Gorka Lejarcegi el 2014, poc després de la proclamació, que es mantindran en ús.

Deu noves imatges

A la web de la Casa del Rei es poden veure 10 noves fotografies, en les quals apareixen els Reis vestits de gala, junts i per separat, i de civil –igualment junts i per separat–, així com els retrats oficials de les seves filles. Completen el conjunt d’imatges una fotografia en blanc i negre de les dues nenes i una dels Reis amb les seves filles, tot i que aquestes dues últimes no tenen consideració de fotografies oficials.

A les fotos de gala, el Rei posa amb diverses condecoracions: la venera de l’Ordre del Toisó d’Or, el gran collar de la Reial i Distingida Ordre de Carles III, la placa de la Reial i Distingida Ordre de Carles III i les plaques de les Grans Creus del Mèrit Militar, del Mèrit Naval i del Mèrit Aeronàutic. La Reina, per la seva part, porta la banda i placa de la Gran Creu de la Reial i Distingida Ordre de Carles III.

Al Palau Reial i a Zarzuela

Notícies relacionades

Les fotos estan fetes en dates recents al Palau Reial i al palau de la Zarzuela, a càrrec d’una fotògrafa de qui Zarzuela destaca l’ús de la llum natural en els seus treballs.

Estela de Castro, nascuda a Madrid el 1978, és l’artífex del projecte ‘Fotógrafos’, on retrata els grans mestres de la fotografia espanyola, i una de les impulsores del projecte PHES, que recapta fons a través de fotografies donades, per a diverses oenagés que ajuden persones que pateixen la violència, la gana o la guerra.