Adeu a una icona de Barcelona

L'últim homenatge a Violeta la Burra

El Dry Martini recorda el mort artista que es va convertir en un símbol de la nit barcelonina

zentauroepp52178247 gente homenaje a violeta la burra en dry martini200207180630

zentauroepp52178247 gente homenaje a violeta la burra en dry martini200207180630

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’artista Violeta la Burramorta el passat 29 de gener a Sevilla, la seva ciutat natal, va rebre aquest dijous un homenatge pòstum a la cocteleria barcelonina Dry Martini, un dels locals que freqüentava armada amb els seus rams de roses i les seves castanyoles.

El cantant Pedro Moreno Moreno va començar a actuar com a transformista a petits bars i locals de Barcelona amb 20 anys, on va adoptar el sobrenom de Violeta la Burra. Així que passaven els anys, es va convertir en una icona de la nit barcelonina, i tal va ser la seva popularitat que va arribar a ser artista de referència a la sala Paradis Latin de París, després que un empresari francès s’hi fixés.

Regalador de floretes

Un dels locals de Barcelona que més freqüentava era el Dry Martini, de l’amo del qual, Javier de las Muelas, era bon amic, i on venia els seus propis cassets i flors mentre regalava floretes a tota persona amb qui es creués. 

El Dry Martini va celebrar el gener de l’any passat el seu 40è aniversari amb un llibre escrit per De las Muelas, en el qual repassava la història del bar. Entre les seves pàgines, l’amo de la cocteleria parlava dels grans moments viscuts al local i de les celebritats més icòniques que el freqüentaven, entre les quals hi havia Violeta la Burra

Javier de las Muelas recorda a Violeta la Burra al Dry Martini, aquest dijous.

Notícies relacionades

Tan sols un any més tard de la presentació del llibre, a la qual Violeta la Burra va assistir, el Dry Martini li ha retut homenatge en motiu de la seva mort a finals de gener d’aquest any. En un acte commemoratiu organitzat pel mateix local s’han recordat la seva companyia, afecte i desimboltura tan presents entre els carrers de Barcelona tots aquests anys.

Entre copes i música, «amics i feligresos del Dry Martini han brindat per la seva persona, la seva història i per tots aquells personatges que fan de Barcelona un lloc únic i màgic», ha explicat l’organització del local.

Temes:

Flamenc Música