SEGONS LES MATEMÀTIQUES

Robert Pattinson i Bella Hadid, els més guapos del món

Els actors han sigut elegits per davant d'altres estrelles com Brad Pitt i Beyoncé

pattinson-hadid

pattinson-hadid

2
Es llegeix en minuts

‘The golden ratio of beauty phi’ és una equació matemàtica desenvolupada a la Grècia renaixentista per mesurar la bellesa que els artistes aplicaven al fer les seves obres, tant en escultura com en pintura. Ara s’ha utilitzat aquesta mateixa tècnica però sobre els rostres dels famosos de Hollywood i Robert Pattinson és el rostre que més s’acosta a aquesta equació matemàtica, convertint-se així en la persona més guapa del món, un títol que comparteix amb la model Bella Hadid, a qui ja li va ser atorgat aquest títol l’octubre passat.

Pattinson, que està immers en el rodatge de ‘Batman’, ha assolit un 92.15% de la perfecció buscada pels grecs a causa de la forma del seu rostre. Per fer aquest estudi es mesura la longitud i l’ample de la cara d’una persona i després es divideixen els resultats i es comparen amb la proporció Phi (1.618), una mesura que busca la simetria facial perfecta. A més, es té en compte la situació dels ulls, les celles, el nas, la mandíbula i els llavis de cada persona. «Aquestes noves tècniques de mapatge per computadora ens permeten resoldre alguns dels misteris que fan que algú sigui físicament bonic i la tecnologia és útil al planificar la cirurgia dels pacients», explica el doctor Juliá De Silva, supervisor de la investigació, al ‘Daily Mail’.

La mandíbula quadrada de Pattinson, els seus pòmuls marcats i la forma del seu nas són alguns dels seus atributs que fan que les seves faccions  guardin similitud amb les escultures i pintures gregues i, segons la ‘ràtio of beauty phi’, la part més perfecta del rostre de l’actor és la seva barbeta, amb un 95.1%.

Darrere del vampir més famós del cine, hi ha els actors: Henry Cavill (91.64%), seguit de Bradley Cooper (91.08%); Brad Pitt (90.51%); George Clooney (89.91%); Hugh Jackman (89.64%); David Beckham (88.96%); Idris Elba (88.01%); Kanye West (87.94%) i Ryan Gosling (87.48%).

Notícies relacionades

Curiosament, els llavis, el front i els ulls més perfectes són els de Henry Cavill,  mentre que el millor nas ha resultat ser el de Ryan Gosling amb un 99.2% de perfecció. També es pot destacar que, en comparació amb Bella Hadid i la seva puntuació de 94.35%, Pattinson està dos punts per sota.

Els llavis de Cara Delevigne

En el cas de les dones, la perfecció dels seus rostres supera el rànquing dels homes i, mentre que en la desena posició masculina hi ha Ryan Gosling amb una puntuació de 87.48%, Cara Delevinge ostenta també aquesta posició en el rànquing femení, però amb una puntuació d’un 90%.

Referent a  la taula de les celebritats més boniques del món hi ha, després de Bella Hadid, Beyoncé (92.44%); seguida d’Amber Heard  (91.85); Ariana Grande (91.81%); Taylor Swift (91.64%); Kate Moss (91.05%); Scarlett Johansson (90.91%); Natalie Portman (90.51%); Katy Perry (90.08%) i Cara Delevingne (90%). En el seu cas, Scarlett Johansson té els ulls més simètrics i perfectes segons el càlcul matemàtic amb un 99.9%, mentre que els millors llavis són els de Cara Delevigne.