DIVES LLATINES A MIAMI

J. Lo i Shakira ja escalfen la Superbowl

«Farem un homenatge als llatins i a la nostra cultura», afirmen les estrelles en la presentació del seu xou

zentauroepp52050527 nfl super bowl 54 football game halftime performer jennifer 200130203231

zentauroepp52050527 nfl super bowl 54 football game halftime performer jennifer 200130203231 / David J Phillip

3
Es llegeix en minuts
Alicia Civita / Efe

Jennifer Lopez i Shakira van revelar aquest dijous el concepte principal de la seva històrica actuació en el descans de la 54a edició de la Superbowl, la gran final de la lliga del futbol americà, que es disputa aquest diumenge, 2 de febrer, en la qual buscaran deixar clar «l’important rol» que tenen els llatins als EUA, en moments difícils per a la comunitat. El Kansas City Chiefs i el San Francisco 49ers es juguen el títol a Miami en l’esdeveniment televisiu i mediàtic de l’any al país.

«La música i l’esport comparteixen el poder d’unificar la gent i és el que buscarem fer en el nostre espectacle en la Superbowl», va dir Lopez en la roda de premsa sobre el xou organitzat per la Lliga Nacional de Futbol (NFL) i l’empresa Pepsi-Cola, que patrocina aquest partit, que es calcula que serà vist per almenys 100 milions de persones.

«És un moment molt important per homenatjar els llatins i recordar la força que som en aquest país i al món», va manifestar per la seva part Shakira, que complirà 43 anys precisament diumenge.

Shakira llança una pilota de futbol americà en un moment de la roda de premsa. / EFE

Les artistes van remarcar, a més, que el seu xou serà un pas més per «redefinir el concepte de l’edat, la força, la disciplina i el que significa ser una dona llatina». «Els dos equips en la Superbowl estan liderats per dones. Dues dones, dues llatines estaran en la mitja part. Aquest ja és un missatge d’apoderament a totes les nenes que ens estiguin veient», va afegir Lopez, de 50 anys.

Se li va trencar la veu

Els organitzadors van descriure l’actuació de les artistes com «la més energètica, acolorida i amb més gent a l’escenari de la història de la Superbowl», que aquest any arriba a la seva edició número 54.

Paraules com «agraïda», «honrada», «històric» i «orgull» van sortir regularment de la boca de les artistes durant la conferència, que va durar uns 45 minuts. Lopez va ser particularment emotiva quan va recordar com la seva família mirava la Superbowl any rere any quan era petita. Se li va trencar la veu a l’esmentar els seus pares, plens «d’orgull de veure la seva filla aquí», va afegir.

Shakira respon a les preguntes. / AP

Si bé van rebutjar donar detalls de l’espectacle, van dir que estaria «ple d’energia», amb «molt ball» i que seria una «festa llatina». Se sap, pel que han compartit en les xarxes socials, que totes dues tindran els seus moments individuals i després compartiran l’escenari. Cadascuna ha assajat amb els seus propis ballarins, amb moviments dissenyats per coreògrafs diferents. Però Lopez i Shakira van insistir que els seus estils «són complementaris» i van remarcar que es tracta d’«un esforç conjunt, que ha requerit molta feina per fer una cosa d’una magnitud tan gran».

Complir els somnis

Evidentment, unides en el missatge que volen enviar durant els 12 minuts que durarà la seva actuació, Shakira i Lopez van repetir missatges d’inspiració sobre com els somnis sí que es compleixen, sempre que es treballi intensament. Per demostrar-ho, van esmentar repetidament els llocs en els quals van néixer i van créixer: Barranquilla (Colòmbia) i El Bronx (Nova York).

Tot i així hi va haver notables diferències entre elles. J. Lo va aparèixer amb un estret conjunt de pantalons i un ‘bustier’ color beix, amb la seva cabellera daurada allisada i brillant i el seu maquillatge impecable. Shakira, per la seva banda, portava els cabells despentinats, més foscos que habitualment; el rostre, gairebé al natural, i anava vestida amb uns texans de color negre trencat, una samarreta de Guns N’Roses i botins blancs.

Jennifer Lopez somriu en un moment de la roda de premsa. / AFP

Va quedar clar que Lopez era l’artista de la casa, va fer broma relaxadament amb reporters i, fins i tot, va aconseguir que aparegués el seu ja famós got amb brillants anomenat «the bling cup». Shakira va estar més seriosa, va parlar pausadament i va reconèixer que estava nerviosa. «Ahir a la nit em vaig adormir a les quatre del matí provant-me un ‘short’ i em vaig posar a plorar, perquè no em quedava bé», va relatar per demostrar com ha sigut el procés per a ella.

Notícies relacionades

Tot i que la final de futbol americà, que aquest any es disputen els equips de les ciutats nord-americanes de Kansas City i San Francisco, és el més esperat per part dels fans de l’esport, són els anuncis i el xou de la mitja part el que més atenció rep a nivell nacional i internacional.

Entre els artistes que han participat en aquest espai de la Superbowl s’inclouen Beyoncé, Justin Timberlake, Lady Gaga, Katy Perry, Bruno Mars, Prince i Madonna.