VISITA LLAMPEC AL VATICÀ

Raphael es reuneix amb el Papa i inaugura un projecte solidari per a persones sense sostre

El cantant inaugura un recinte amb un dormitori de 90 llits per a gent sense llar

zentauroepp51832611 corrige pie    graf4659  roma  italia   20 01 2020   el cant200120180351

zentauroepp51832611 corrige pie graf4659 roma italia 20 01 2020 el cant200120180351 / Virginia Hebrero

2
Es llegeix en minuts

El cantant Raphael ha fet un alto en les seves gravacions i en la preparació de la seva pròxima gira per Amèrica Llatina per desplaçar-se a Roma, on va tenir aquest dilluns al matí una audiència amb el Papa Francesc abans d’acudir a la inauguració d’un nou projecte solidari de Missatgers de la Pau.

Acompanyat per la seva dona, Natalia Figueroa, i pel pare Ángel, president honorari d’aquesta fundació, el famós intèrpret va assistir a la missa matinal que oficia el pontífex a la petita capella de Santa Marta, al Vaticà, i allà va conversar amb Francesc, que ja coneixia des de fa anys. «Tenia el plaer de conèixer-lo des de Buenos Aires quan estava de bisbe i com és que li agraden molt els tangos li he portat tangos cantats per mi», va comentar Raphael a la sortida de la missa.

El projecte

Assegura que Francesc és «encantador, una persona molt moderna, formidable» i destaca que li agrada «perquè és llatí, però sobretot perquè és tremendament simpàtic i bona gent».

Raphael no ho va dubtar quan el van convidar a acudir a la inauguració del nou projecte de Missatgers de la Pau, un dormitori amb 90 llits perquè persones sense llar puguin passar la nit allà. «Jo amb Missatgers de la Pau hi soc sempre, avui, ahir, demà i sempre, perquè hi ha el pare Ángel pel mig», afirma el cantant, que es protegia el coll de l’humit fred matinal amb una bufanda vermella.

Una bufanda similar a la del pare Ángel, que corrobora el compromís de llarga data del cantant amb la seva organització. «Raphael és un patriarca dins d’Espanya, però ja a l’Argentina, estant el papa de cardenal va ser el nostre president d’honor a Buenos Aires i sempre que tenim qualsevol acte tant ell com la Natalia hi són a prop. Amb la família de Raphael m’uneixen moltes coses», assenyala.

Gravant, i de gira

Notícies relacionades

Explica Raphael que està gravant aquests dies i en 10 dies vaig de gira a Mèxic i després a Buenos Aires». Però abans de partir de Roma, acudirà a l’església Los Santísimos Estigmas de San Francisco, on amb el pare Ángel inaugurarà el nou dormitori per a persones sense recursos i conversarà amb voluntaris i usuaris.

Aquesta iniciativa se suma als esmorzars i l’atenció 24 hores que Missatgers de la Pau ofereix en aquest mateix lloc des del desembre passat. A aquest acte per inaugurar la segona fase del projecte «Església sempre oberta» acudiran l’ambaixadora d’Espanya davant de la Santa Seu, Carmen de la Peña, i l’ambaixador d’Espanya a Roma, Alfonso Dastis.