EN UN ACTE PRIVAT

Rafa Nadal, condecorat per la Guàrdia Civil

Per la seva col·laboració per promocionar la Lliga Nacional Interuniversitària de Reptes en el Ciberespai

nadal guardia civil / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil ha atorgat la condecoració de la Creu de Plata al mèrit al tennista Rafa Nadal per la seva col·laboració amb el cos per la seva promoció de la Lliga Nacional Interuniversitària de Reptes en el Ciberespai.

En un acte a la seu de laZona de Islas Baleares de la Guardia Civi, el tennista ha rebut el reconeixement per la seva tasca en aquest projecte. D’aquesta manera, ha remarcat que «és un veritable honor» obtenir la Creu de Plata i ha agraït «la gran tasca diària de la Guàrdia Civil».

«Els ciutadans ens sentim més segurs i més ben acompanyats», ha manifestat Nadal, després d’haver rebut la seva distinció de la mà del director adjunt de l’operació i tinent general, Laurentino Ceña Coro.

Per la seva banda, Ceña ha ressaltat el «recolzament desinteressat» del tennista a l’hora de difondre el projecte, ja que el missatge promocional de Nadal va arribar a més de 200.000 persones i «ha fet possible que més de mil joves s’inscriguessin en la ciberlliga».

Ambaixador de ‘la Lliga pionera’

El tennista Rafa Nadal ha col·laborat en la iniciativa pionera que la Guàrdia Civil ha dut a terme confluint amb el 175è aniversari del cos.

En aquest context, la primera Lliga Nacional Interuniversitària de Reptes en el Ciberespai perseguia captar talent juvenil a través d’un vídeo promocional de la Cyberleague, protagonitzat pel tennista.  

A través d’aquest format, Nadal ha demostrat als estudiants els seus coneixements sobre ciberseguretat. Després de la presentació de la iniciativa per part del ministre d’e l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, es va desenvolupar la competició de la primera ciberlliga entre el setembre i el novembre.

Notícies relacionades

Així, l’equip HACKIT de la Universitat de Granada, en la modalitat d’equips, i l’estudiant de la Universitat Autònoma de Madrid José Ignacio García Gómez, en la modalitat individual, van aconseguir el guardó.