UN TALENT ULTRACOMPETITIU

Carlsen, el campió d'escacs que també domina el futbol... virtual

El número 1 mundial dels taulers és una estrella del 'futbol fantasy' de la Premier League

zentauroepp51401880 file   in this file photo dated wednesday  dec  26  2018  ch191218122531

zentauroepp51401880 file in this file photo dated wednesday dec 26 2018 ch191218122531 / Dmitri Lovetsky

2
Es llegeix en minuts

L’habilitat del gran mestre d’escacs Magnus Carlsen com a estrateg de situacions complexes sembla no tenir límits. Carlsen, de 29 anys, també ha arribat al cim a una competició en principi allunyada de la seva principal especialitat: el ‘futbol fantasy’, és a dir, el joc en el qual els participants formen un equip de futbol virtual basat en els jugadors reals, i en funció de la seva actuació en els partits oficials obtenen una puntuació que estableix la seva posició en una classificació.

L’as noruec ocupa el tercer lloc en la competició oficial de ‘futbol fantasy’ de la Premier League, la Lliga anglesa, de la qual va arribar a ser líder. Precisament va caure aquest dilluns després de l’empat (1-1) del Crystal Palace contra el Brighton. Carlsen, de 29 anys, ha modificat el seu perfil de Twitter per incloure-hi el seu assoliment. «Campió mundial d’escacs. El jugador d’escacs més ben classificats del món. Exjugador (en viu) # 1 Fantasy Premier League», es llegeix en la seva biografia a les xarxes socials.

Més de set milions de persones juguen a la Fantasy Premier League (FPL). «Com que moltes persones em pregunten sobre la meva estratègia en la #FPL», va dir Carlsen la setmana passada, «no és tan innovadora quant a estadístiques, em guio més aviat per l’instint». «Patent pendent», va afegir.

Magnus Carlsen és un futboler reconegut i un merengue recalcitrant. En alguna ocasió ha jugat a escacs amb una samarreta del Reial Madrid posada i el 2013 va fer la sacada d’honor al Bernabéu en un partit de Lliga. Però sobretot és un animal competitiu de primera magnitud. Un amic seu ha explicat a ‘The Times’ que la setmana passada Carlsen va convocar uns quants col·legues per a un partidet amistós, una gresca. Va marcar 15 gols, la qual cosa indica que no se li dona gens malament, «però no en tenia prou, volia més».

 

Notícies relacionades

Nick Tanner, exdefensa del Liverpool i el Bristol Rovers, ocupa ara el lloc de Carlsen com a millor jugador de FPL del món. L’equip de Carlsen inclou el duo africà del Liverpool, Sadio Mané i Mohamed Salah, i John Lundstram, del Sheffield United, el defensa amb millor puntuació en el joc.

L’alineació amb què competeix Carlsen la componen: Gazzaniga (Tottenham); Alexander-Arnold (Liverpool), Söyüncü (Leicester), Lundstram (Sheffield United), Mané (Liverpool), Salah (Liverpool), Son (Tottenham), Delle-Alli (Tottenham), Mousset (Sheffield United), Abraham (Chelsea) i Vardy (Leicester). És un equip de grans noms que segurament en un camp de futbol real es veuria molt desequilibrat. Es nota que a Carlsen li agrada el joc ofensiu, perquè hi ha mitja dotzena d’atacants.

Temes:

Escacs