28 set 2020

Anar al contingut

A PORTUGAL

Nova clatellada judicial per a Julio Iglesias

El Periódico

Nova clatellada judicial per a Julio Iglesias

Carlos Giusti

Nou revés judicial per a l’artista espanyol més internacional, després que el Jutjat de Primera Instància número 13 de València declarés que Javier Sánchez Santos, de 43 anys, era fill legítim del cantant, posant fi a un serial iniciat fa tres dècades. Ara és el Tribunal Central Administratiu del Nord de Portugal el que ha desestimat la petició del representant del cantant d’exigir el pagament de 130.000 euros a l’Ajuntament de Barcelos per un concert que l’artista va fer-hi el 2004.

La sentència, segons ha informat l’agència EFE, confirma una decisió proferida anteriorment pel Tribunal Administratiu i Fiscal de Braga, que va considerar que el deute pel concert del poble de Barcelos havia quedat ja saldat. Els fets es remunten a una actuació de Julio Iglesias amb motiu de la inauguració de l’Estadi Municipal de la localitat. El contracte, firmat amb l’empresa Golden Concerts, a càrrec de la representació del cantant a Portugal, es va tancar inicialment per un import de 325.000 euros, però a causa de la poca venda d’entrades es va renegociar amb el pagament immediat de 50.000 euros i exclusivitat per a la companyia per organitzar la festa d’Any Nou.

L’ajuntament de la ciutat va arribar a qualificar l’acció judicial d’«estafa» i es va negar a pagar-la, cosa que va portar a un judici inicial que va concloure que el concert del 2004 havia sigut «un fiasco» de públic que invalidava el contracte inicial.