CERIMÒNIA A ATLANTA

La sud-africana Zozibini Tunzi, guanyadora del concurs Miss Univers 2019

Aquesta participant de 26 anys es va convertir en la reina de la bellesa després de ser catalogada com la competidora més completa, i ocuparà el tron que va deixar la filipina Catriona Gray

miss-universo / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La sud-africana Zozibini Tunzi va ser proclamada guanyadora de Miss Univers 2019 en la gala que s’està celebrant a Atlanta (EUA). La representant de Sud-àfrica es va imposar en l’última ronda a la porto-riquenya Madison Anderson, que va ser nomenada primera dama d’honor, i a la mexicana Sofía Aragón, que va ser escollida com a segona dama d’honor.

Tunzi, de 26 anys, va ser la concursant més completa tant en les proves de desfilada com en les intervencions i respostes a les preguntes del comitè de selecció. La sud-africana succeeix com a guanyadora de Miss Univers la filipina Catriona Gray, que va ser la vencedora l’any passat.

Es tracta de la tercera corona de Miss Univers que s’emporta Sud-àfrica, que ja havia triomfat en aquest certamen de bellesa el 2017 amb Demi-Leigh Nel-Peters i el 1978 amb Margaret Gardiner.

Va brillar en tots els sentits

Al llarg del certamen, que va tenir Steve Harvey com a mestre de cerimònies, Tunzi va sobresortir en els seus moments davant el micròfon principalment per les sevesidees contra el racisme i en defensa de la igualtat.

La gala va tenir un component llatí molt important, ja que fins a quatre representants de Llatinoamèrica es van colar entre les deu finalistes: Mèxic, Puerto Rico, Colòmbia i el Perú. I set de les vint semifinalistes també eren llatines, ja que en les anteriors s’hi van unir el Brasil, Veneçuela i la República Dominicana.

L’Amèrica Llatina perd una altra vegada

Notícies relacionades

No obstant, el títol de Miss Univers no viatjarà en aquesta edició a l’Amèrica Llatina, una terra molt aficionada a aquests concursos de bellesa, però que no s’ha emportat una corona d’aquesta competició mundial des que la colombiana Paulina Vega va guanyar el 2014.

Vega va participar en el comitè de selecció de Miss Univers encarregat de puntuar i classificar les aspirants. En aquest comitè, que aquest any estava format completament per dones, també hi va figurar l’actriu i model veneçolana Gaby Espino. La gala de Miss Univers 2019, que es va celebrar als Tyler Perry Studios d’Atlanta, va comptar, a més, amb les actuacions musicals de la cantant nord-americana Ally Brooke.

Temes:

Estats Units