REPRESÀLIES CONTRA TELECINCO

Diverses firmes retiren els seus anuncis de 'GH' per la suposada violació de Carlota Prado

Nestlé, Espárragos Carretilla i Fi Network deixen el programa i denuncien el seu rebuig a qualsevol tipus d'abús o violència sexual

lmmarco41228551 television gran hermano  jos  mar a y carlota191126173129

lmmarco41228551 television gran hermano jos mar a y carlota191126173129

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

A l’espera del judici, la presumpta violació que va tenir lloc a la casa de ‘Gran hermano’ el 3 de novembre del 2017 està tenint conseqüències econòmiques per a Telecinco. Malgrat que l’audiència del programa es manté, la publicitat se’n despenja. Fi Network ha decidit retirar «de forma immediata» els seus anuncis. I Nestlé i Espárragos Carretilla, la coneguda marca de conserves, han confirmat a les xarxes socials que deixen de patrocinar aquest emblemàtic espai de la cadena arran del suposat cas d’agressió sexual.

«Des de Fi Network rebutgem enèrgicament qualsevol tipus d’abús o violència sexual, així que hem decidit retirar la publicitat de ‘Gran hermano’ com a repulsa al presumpte cas de violació que va tenir lloc en el programa», ha assenyalat l’operador de telecomunicacions. L’acció de Fi Network s’emetia després de cada tall publicitari, just abans de tornar a connectar en directe amb la gala del programa, que s’emet cada dijous.

«Pel bé de totes les parts»

«Pel bé de totes les parts»«Hola, rebutgem totalment qualsevol tipus d’abús o violència de gènere i hem decidit retirar la publicitat en aquestes circumstàncies», ha anat també contestant el compte oficial de Twitter de Nestlé a tots els usuaris que retreien a la multinacional que invertís en un programa que ha encobert un presumpte delicte.

La presumpta violació de Carlota Prado, integrant de ‘Gran hermano Revolution 2017’, per part de José María Pérezva tornar a cobrar força la setmana passada, quan ’El Confidencial’ va mostrar el vídeo de les imatges gravades de la jove al confessionari, mentre visionava la seva suposada agressió sexual hores després de produir-se. Al vídeo s’aprecia com Carlota està sola en tot el procés i la veu ‘en off’ li recomana que, «pel bé de totes les parts implicades», és millor que el cas no surti d’allà. 

«Vas tapar una violació»

Endemol Shine Group, matriu de Zeppelin, productora de ‘Gran hermano’ ha demanat disculpes per la forma en què li van mostrar el vídeo a Carlota, però Mediaset manté un silenci absolut i el programa segueix la seva emissió sense sobresalts. Alguns exconcursants del programa, com Pepe Herrero, no han dubtat a carregar durament contra l’espai i el seu presentador, Jorge Javier Vázquez. «Sisplau, Jorge Javier, posa’t les mans al cap, que vas tapar una violació». Així mateix s’ha iniciat una campanya de boicot contra ‘Gran hermano’ que s’ha fixat com un dels objectius precisament exigir que els diferents anunciants hi retirin la seva publicitat. 

El setembre passat, Carlota Prado reiterava a ‘El Mundo’ que havia sigut violada per José María Pérez després d’una festa en la qual van consumir alcohol i ella va acabar inconscient. «A les imatges es veu perfectament que s’aprofita de mi a l’habitació i que jo estic inconscient. No m’arribo a explicar com el programa ho va permetre». 

La concursant assegura que ningú de l’equip del programa hi va intervenir per evitar-ho i que li van posar el vídeo del que havia passat, de més de 10 minuts, l’endemà sense avisar-la del que anava a veure. «Hi hauria d’haver hagut una persona al meu costat, un psicòleg o algú que m’ajudés a enfrontar-me a aquestes imatges tan dures. Mai em van preguntar si jo volia veure això... Si m’ho arriben a preguntar, hauria dit que no».

No recorda que li digués «no»

Notícies relacionades

Després dels fets, José María López va ser expulsat de forma disciplinària per «conducta intolerable» i ella també va abandonar temporalment la casa. No va presentar denúncia en aquell moment, però sí que ho va fer un responsable del programa. Carlota va acabar demandant José María López, i el cas es troba ara als tribunals.

Per la seva banda, José María López va assegurar davant de la jutge que investiga el cas que la seva companya estava conscient mentre eren junts al llit la matinada del 4 de novembre del 2017, després de la festa. En la seva declaració, publicada per La Sexta, assegura que «no recorda» que Carlota, amb qui mantenia una relació dins del ‘reality’, li digués que «no» volia tenir relacions aquella nit. 

Temes:

Gran hermano