ENTREVISTA DES DE LA PRESÓ

Bill Cosby: «No em sentiran dir que estic penedit»

L'actor no es penedeix d'haver agredit sexualment Andrea Constand, fet pel qual compleix condemna

lmmarco51088631 file   in this sept  25  2018  file photo  bill cosby arrive191126192405

lmmarco51088631 file in this sept 25 2018 file photo bill cosby arrive191126192405 / Matt Rourke

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor Bill Cosby, de 82 anys, ha parlat des de la presó. Però no per mostrar cap penediment, sinó al contrari. Qui havia estat conegut com el pare d’Amèrica va ser condemnat el setembre passat a una pena d’entre tres i deu anys de presó per abusar d’Andrea Constand, exjugadora de bàsquet a la qual va drogar i va agredir sexualment fa més de 14 anys.

«Quan tingui la llibertat condicional no em sentiran dir que tinc remordiments», ha dit a Black Press USA.com, un portal dedicat a la comunitat negra. En una conversa per telèfon, i amb la presència del seu portaveu, Andrew Wyatt, l’actor ha assegurat que el seu judici estava manipulat: «Estava tot preparat. Tot el judici. Van ser uns impostors». Els advocats de Cosby van presentar una apel·lació el juny passat al·legant que diversos testimonis eren irregulars.

Un privilegiat al seu «àtic»

Malgrat això, Cosby se sent «un home privilegiat a la presó» i es refereix a la seva cel·la com el seu «àtic». Allà l’actor reflexiona sobre les xerrades que imparteix a la presó estatal de Phoenix, a l’estat de Pennsilvània: «M’ajec i penso com puc repetir el missatge, dir-lo i donar-l’hi dissabte... perquè escoltin i sentin les coses». 

El seu portaveu va explicar al juny que el protagonista de ‘La hora de Bill Cosby’ va decidir impartir aquestes xerrades davant d’altres presos, als quals parla sobre com allunyar-se dels problemes i com convertir-se en bons models de conducta per als seus fills. 

Notícies relacionades

Cosby ha passat gairebé cinc anys entrant i sortint dels tribunals. Va aconseguir que el primer judici en contra seu fos declarat nul perquè el jurat no va arribar a un acord. No va tenir la mateixa sort en el segon i l’abril passat va ser declarat culpable de tres delictes penals castigats cada un amb 10 anys.

Més de 60 dones

Més de 60 dones van acusar el còmic d’abús sexual entre els anys 1960 i 2000, malgrat que tots els casos, excepte el de Constand, no van prosperar perquè havien prescrit. Cosby i Constand es van conèixer a la Universitat de Temple, quan ella treballava com a administradora del seu equip de bàsquet. El considerava com un mentor i van quedar per parlar de la seva carrera. Però com l’acusació va demostrar durant el judici, l’actor va aprofitar el seu carisma i la seva influència per captivar les víctimes abans d’agredir-les.

Temes:

Bill Cosby