VIATGE A NOVA ZELANDA

Guerrers maoris desafien el príncep Carles

L'hereu de la corona britànica i la seva dona, Camila, van arribar diumenge al país oceànic per a una visita de sis dies

haka / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Durant una cerimònia de benvinguda a Nova Zelanda un grup de guerrers maoris han desafiat aquest dimarts el príncep Carles a recollir una llança prèviament clavada a terra, un acte que s’utilitzava antigament per assegurar-se de les intencions pacífiques del visitants.

A aquesta cerimònia coneguda com a ‘wero’ l’han seguit una altra sèrie d’actes protocol·laris protagonitzats per maoris com la salutació ‘hongi’, en què es freguen els nassos, una ‘haka’, una dansa tradicional maori que ha sigut popularitzada pelsjugadors de rugbi neozelandesos, així com el protocol de recepció ‘karanga’.

Visita de sis dies

El príncep Carles i la seva dona Camilla van arribar diumenge al país oceànic per a una visita de sis dies, durant una gira fins al 25 de novembre en la qual també visitaran les illes Salomó i Tuvalu.

En els actes d’aquest dimarts, que van tenir lloc a la Casa de Govern a la ciutat d’Auckland, hi van ser presents la primera ministra, Jacinda Ardern, així com la governadora de Nova Zelanda, Patsy Reddy, representant de la reina Elisabet II al país.

Notícies relacionades

El príncep té previst viatjar a la zona del Tractat de Waitangi, un històric lloc on es va firmar un acord entre la Corona i els caps maoris de l’Illa Nord el 1840 mitjançant el qual s’estableix la relació entre les dues parts.

Així mateix l’hereu de la corona britànica anirà junt amb la seva dona a la ciutat de Christchurch, escenari el març passat d’un atemptat supremacista contra dues mesquites que va acabar amb 51 morts, entre altres activitats, d’acord a un comunicat de la seva oficina de premsa.

Temes:

Nova Zelanda