FA DOS ANYS

Elton John: «Vaig estar a 24 hores de morir per un càncer de pròstata»

El músic revela la seva batalla contra la malaltia en el primer capítol de la seva autobiografia per al 'Daily Mail'

undefined49078973 topshot   english singer songwriter elton john  l  and his h191007135203

undefined49078973 topshot english singer songwriter elton john l and his h191007135203 / TOLGA AKMEN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fa un parell d’anys, Elton John va tenir un càncer de pròstata, que es va complicar arran d’una infecció que el va tenir «a 24 hores de la mort», segons el portal del ‘Daily Mail’, que ha publicat aquesta setmana el primer capítol de l’autobiografia del cantant britànic.

En aquesta primera entrega, el compositor i pianista relata que, un cop recuperat, va patir incontinència urinària i forts dolors, per la qual cosa va haver de ser intervingut una altra vegada, tot i que en aquesta ocasió es va recuperar ràpidament i, fins i tot, va poder celebrar el seu 70è aniversari amb la seva família i un nombrós grup d’amics. 

No obstant, pocs mesos després i durant la seva gira per Sud-amèrica, el músic va haver de ser traslladat d’urgència a l’hospital britànic Rei Eduard VII de Londres per unes fortes tremolors. «Mai m’he sentit pitjor en la meva vida», tal com explica John, de 72 anys. «El meu últim record és que hiperventilava mentre intentaven trobar una vena per posar-me una injecció. Eren dos quarts de tres de la tarda, era en una taula de sala d’operacions, amb drenatge de líquid limfàtic del diafragma», explica en relació amb el seu trasllat a l’hospital especialitzat The London Clinic

«Vaig tenir moltíssima sort»

«Durant dos dies vaig estar a cures intensives. Quan vaig tornar en si, em van dir que havia contret una greu infecció a Sud-amèrica, i que m’estaven tractant amb enormes dosis intravenoses d’antibiòtics. Però la febre va tornar. Van agafar una mostra de la infecció i va resultar ser més greu del que al principi creien. Em van fer ressonàncies magnètiques i Déu sap quines proves més. Els doctors van dir al meu marit [David Furnish], que vaig estar a 24 hores de la mort. Si la gira per Sud-amèrica hagués durat un dia més, ara seria mort», revela l’intèrpret de Your song.

Després de passar onze dies ingressat, va estar gairebé dos mesos de recuperació a casa. «Vaig tenir moltíssima sort, tot i que he de dir que no em sentia gaire afortunat llavors. Em quedava despert tota la nit preguntant-me si em moriria. A l’hospital, sol en el silenci de la nit, resava: ‘Si us plau, no deixis que em mori, si us plau, deixa que vegi els meus fills una altra vegada, si us plau dona’m una mica més de temps’», declara l’estrella britànica.

Notícies relacionades

Aquesta dura confessió coincideix amb la que va revelar fa uns dies Rod Stewart, col·lega i amic des de fa mig segle de John, en què també manifesta que havia superat un càncer de pròstata. El veterà rocker, que va ser diagnosticat fa tres anys en un estat molt primerenc de la malaltia, va assegurar que havia guanyat la batalla contra un càncer de pròstata, durant un acte benèfic a Surrey (sud d’Anglaterra).

Pel que sembla, segons The Mirror, al músic londinenc, de 74 anys, li van detectar la malaltia durant una revisió rutinària, que es va realitzar el 2016. No obstant, no ha sigut fins ara que ha decidit compartir la seva amarga experiència per provar de conscienciar altres persones que poden patir aquest tipus de càncer.

Temes:

Elton John